Vegetáriánusok! Milyen vitamint szedtek?
B vitaminok nem kellenek, ha eszel gabonákat és hüvelyeseket. A B12 vitamint itt csak azért írják többen, mert az az egyetlen ami csak növényekből nem fedezhető, vegánoknak ezért kötelező, de vegetáriánusok esznek állati eredetűt, így nekik nem kiemelten fontos! A többi B vitaminból pedig biztosan nem lesz hiányod, ha változatosan pótolod a fehérjét. C vitamin nem kell, ha eszel zöldséget-gyümölcsöt. A D vitamin viszont kell ősztöl tavaszig, de nyáron sem árt.
Én a cronometer alkalmazást használom, mindent vezetek benne amit megettem, és az applikáció kiírja mennyi vitamint vittem be aznap. Ennek köszönhetően fedeztem fel, hogy a nőknek ajánlott napi 18 mg vasat nem tudom fedezni (épp fogyókúrát tartok), a férfiaknak ajánlott mennyiséget nagyjából elszoktam érni. Ezért vasat szoktam szedni pár naponta.
A jód ami még fontos, csak jódozott sót vegyél. A jód egyébként ezen kívül vegetáriánusként csak algákból, hínárokból vihető be, pl nori lap, wakame.
Omega 3 zsírsav fontos, lenmagban, chia magban található meg csak. Napi egy mokkáskanál lenmag fedezi a napi omega 3 szükségletedet. Ha picit megőrlöd, jobban felszívódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!