Ételfüggő vagyok? Vagy ez valami más?
Szerintem nem függőség, hiszen időszakosan le tudsz ezekről az ételekről mondani. Inkább az, hogy jó az étvágyad és bizonyos ételek nem laktatnak téged eléggé, esetleg túl gyorsan eszel.
Én magamról tudom, hogy a sok gyorsan felszívódó szénhidrátot és kevés fehérjét tartalmazó ételekből többet kell ennem, hogy jóllakjak, illetve van, hogy annyira finomak, hogy még akkor is folytatom az evést, amikor már nem is vagyok éhes. Régen én is meg tudtam enni egy egész pizzát, 48 kilós nőként. Később lassan feljött rám is jópár kiló (inzulinrezisztencia miatt), amit végül csak úgy tudtam leadni, hogy a szénhidrátbevitelemet jócskán lecsökkentettem (kb. felére-harmadára). Nem koplaltam, kb. 1500 kcal-t ettem (ennyivel jól is laktam), ami főleg húsból, tojásból, rengeteg zöldségből és némi gyümölcsből jött össze. A zöldségekben kevés a kalória, de sok a rost és vitamin, az a jó bennük, hogy szinte bármennyit ehetsz belőlük, így a gyomrod tele lesz, mégsem viszel be belőlük sok szénhidrátot, kalóriát.
Szerintem nem jó ötlet koplalni, bár kérdés, ilyenkor mennyi kalóriát, fehérjét viszel be. Inkább alakíts ki egy tartható étrendet, amivel fogyás után is tartani tudod a súlyodat, és mondjuk 2 hetente egyél a kedvenc ételeidből is, amennyit szeretnél (a brassói sok hússal jobb, mint a spagetti). Tudod, nem havi 2 naptól hízik el valaki, hanem a folyamatos túlevéstől.
A fehérjére érdemes odafigyelni, mivel azt a szervezeted nem tudja későbbre elraktározni. 180 centis pasiként, fizikai munka mellett szerintem kb. 160g napi bevitelre törekedj.
A halrudacskában alig van hal. Az én gyerekeim is sokat tudnak belőle enni, de ha csinálok nekik valódi halból valódi rántott halat, érdekes módon kevesebbel is jól tudnak lakni...
Még annyi, hogy nálam hosszabb idő (pár hónap) alatt elmúlt a sóvárgás az olyan ételek után, amiket IR-esként és emésztési problémák miatt nem kellene ennem. Ennek valószínűleg a bélflórám átalakulása az oka, valamint az, hogy kialakítottam egy olyan étrendet, amiben minden fontos tápanyag benne van és még finomakat is eszem, így nincs hiányérzetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!