Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van itt olyan, aki leszokott...

Van itt olyan, aki leszokott az ételfüggőségről?

Figyelt kérdés
Régóta küzdök vele. Nem vagyok elhízva, 5 plusz kg van rajtam kb, de az sosem fog így lemenni, pedig nem érzem így jól magam. Konkrétan függő vagyok, ami ezekben nyilvánul meg: esténként a csipsz, szotyi, csokis keksz, stb egyszerűen már szokássá vált. Nem tudunk anélkül nézni bármit is, hogy ne ennénk valamit. Ezt mindenképpen el kéne hagyni... A másik, van, hogy már csak azért eszek, mert valami finom. Már rég tele vagyok, de nagyon finom, és ezért eszek és eszek amíg ki nem pukkadok. Évek óta az evés az én függőségem, nem tudok leszokni. Azt akarom, hogy az evés egy szükséges dolog legyen csak, nyilván élvezni a finomat, de csak addig, amíg tényleg szükség van rá. Szerintetek hogy lehet ezt megoldani? Tudom, valahogy mindenről le lehet szokni, csak én nem tudom a megoldást...
2021. márc. 17. 16:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés. Velem ugyanez van, csak mondjuk én mindig egy jó (vicces) cigi után éhezem meg. Te nem szoktál véletlenül marihuánát fogyasztani?
2021. márc. 17. 18:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem az vált be, hogy nem veszek ilyeneket, édességnek van itthon gyümölcs, aszalt gyümölcs, étcsoki, sósnak pedig mandula, tökmag, egyéb magvak. Inni vizet szoktam, és teát, kávét. Néha készítek magamnak valamilyen egészségesebb finomságot, de már ezeket se nagyon igénylem. Főétkezésekkor rendesen eszek, utána elég sokáig nem jut eszembe valamit rágcsálni csak úgy.

Vannak ételek, amik túlságosan finomak, jellemzően tele finomított szánhidrátokkal, esetleg ízfokozókkal is. Ezekkel jobb vigyázni, mert etetik magukat, nehéz belőlük keveset enni. Cseréld le őket valami hasznosabbra, egészségesebbre.

A szotyival szerintem nincs gond, ahogy a héjas tökmaggal sem.

2021. márc. 17. 21:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha csak 5 kiló felesleg van rajtad és nem nő, akkor nem lehetsz annyira függő, hidd el :D Ugyanezekkel a "tünetekkel" rajtam talán vagy 70 kiló felesleg van. (Volt, hogy lement, de rossz stratégia + lelki okok miatt visszajött)

De szerintem ezek lehetnek a megoldások a problémádra:

a) Erős leszel és felhagysz a nassolással (azt neked kell megtalálnod, hogy mi válik be: csökkentett adagok, más egészségesebbel helyettesíteni vagy semmi nasi), plusz mozgás

Sajnos nincs semmi varázs módszer, csakis a kitartás.

b) Elfogadod, hogy van egy pici felesleg rajtad és élvezed a finom falatokat :D

2021. márc. 22. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!