Van itt olyan, aki leszokott az ételfüggőségről?
Nekem az vált be, hogy nem veszek ilyeneket, édességnek van itthon gyümölcs, aszalt gyümölcs, étcsoki, sósnak pedig mandula, tökmag, egyéb magvak. Inni vizet szoktam, és teát, kávét. Néha készítek magamnak valamilyen egészségesebb finomságot, de már ezeket se nagyon igénylem. Főétkezésekkor rendesen eszek, utána elég sokáig nem jut eszembe valamit rágcsálni csak úgy.
Vannak ételek, amik túlságosan finomak, jellemzően tele finomított szánhidrátokkal, esetleg ízfokozókkal is. Ezekkel jobb vigyázni, mert etetik magukat, nehéz belőlük keveset enni. Cseréld le őket valami hasznosabbra, egészségesebbre.
A szotyival szerintem nincs gond, ahogy a héjas tökmaggal sem.
Ha csak 5 kiló felesleg van rajtad és nem nő, akkor nem lehetsz annyira függő, hidd el :D Ugyanezekkel a "tünetekkel" rajtam talán vagy 70 kiló felesleg van. (Volt, hogy lement, de rossz stratégia + lelki okok miatt visszajött)
De szerintem ezek lehetnek a megoldások a problémádra:
a) Erős leszel és felhagysz a nassolással (azt neked kell megtalálnod, hogy mi válik be: csökkentett adagok, más egészségesebbel helyettesíteni vagy semmi nasi), plusz mozgás
Sajnos nincs semmi varázs módszer, csakis a kitartás.
b) Elfogadod, hogy van egy pici felesleg rajtad és élvezed a finom falatokat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!