Hogyan lehetne hányni?
NEM BULIMIÁS CÉLLAL! A helyzet a következő: már pár napja fogalmam sincs, hogy mi van velem, de egyszerűen rátapadtam a hűtőre, ettől minden nap fájt a hasam, annyit zabáltam és ráadásul még szarul is aludtam tőle. Mai menü pl.:
REGGELIRE 1 muffin egy minizsömle sajttal és paradicsommal mellé 2 pohár tej
EBÉDRE egy tál gyümölcsleves és egy kis krumpli uborkával
Aztán délután hazajöttem és egyszerűen nem volt megállás: ettem egy almát egy kiflivel aztán egy gofrit utána 2 szelet kenyeret most pedig egy csibeburgert és egy kis sültkrumplit :(
Tele vagyok, próbáltam hányni, de nem ment, megittam elötte egy liter vizet, lenyultam a torkomon és megpóbáltam hányni, egy ideig öklendeztem, de aztán kijött, de csak a víz :( És még mindig nagyon tele vagyok :(( Segítsetek kérlek!! nagyon rosszul érzem magam :( Esetleg valaki tudna tanácsokat adni, hogyan küzdjem le az ételfüggőségem ?? Nem akarok drasztikus fogyókúrába kezdeni, annak ellenére se, hogy van rajtam 10 kg felesleg :/ De valamilyen szabályt szeretnék beiktatni, hogy legalább ne hízzak ennál is hatalmasabbra :( 13/l
Hát a hánytatás nem megoldás. Rászokik a szervezeted, és pontosan ettől alakul ki a bulimia.
Egy 13 éves, fejlődő szervezetnek kell az energia. Nem eszel sokat önmagában, hanem inkább "szemetet" fogyasztasz, és lényegében ezért eszel ennyit, össze-vissza.
Nincs baj a napi többszöri evéssel, mert egy kiegyensúlyozott étrend az napi 5x-i evésből kell, hogy álljon.
Reggeli- tízórai- ebéd- vacsora, és uzsonna.
Ha Rád tör az éhség, akkor ropogtass inkább valami gyümölcsöt, vagy zöldséget. Pl.alma, banán, mandarin- narancs, vagy répa, uborka, stb.
A zsemlét, péksüteményeket, a lisztes ételeket kellene elsősorban száműzni az étrendedből, és a cukrokat. Elsősorban ezek okozzák a súlyfelesleget.
Inkább natúr joghurtot egyél, műzlivel, vagy túrót- sonkával, barna kenyérrel. Ebédre pedig párolt zöldségeket, rizzsel, burgonyával (püré, tört krumpli formájában, nem sültkrumpli). Mellé inkább hal, csirke legyen, ezekben sok a fehérje. Sok féleképp lehet ezeket is elkészíteni, tehetsz hozzá különféle szószokat, mártásokat, stb.
Ha szeretnél még tanácsokat, írj nyugodtan.
Egyetértek az előzővel. Nem volt nagyon sok, amit ettél ma, ellenben hasznos tápanyag elég kevés volt benne.
Olvastam korábban egy cikket, mely szerint a túlevés fő oka a fehérjehiányos táplálkozás. Azaz addig tömöd magad, amíg nem viszel be elég fehérjét. A gyorsan felszívódó szénhidrátoknak (cukor, liszt, krumpli) is van olyan hatása, hogy minél többet eszel belőlük, annál többet kívánsz, és nem tudsz leállni. A szénhidrátok felszívódását úgy tudod lassítani, ha több zsiradékot, fehérjét vagy rostot (pl. zöldségek) eszel melléjük, illetve ha eleve lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztasz. De ha nem akarsz hízni, a nagy mennyiségű szénhidrát+zsír kombináció nem éppen előnyös.
Ha sokat ettél és rosszul érzed magad, nem a hányás a megoldás. Inkább igyál egy deci citromos vagy almaecetes vizet, vagy egyél savanyúságot (segíti az emésztést), és ha már jobban vagy és nincs tele a gyomrod, tornázz, sportolj valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!