Mennyi C-vitamint esztek meg naponta?
Figyelt kérdés
Én kb. minden nap 3-5 grammot
L-Aszkorbinsav(C vitamin) porból, 1 kilós kiszerelésben szoktuk venni
2021. márc. 12. 14:28
31/38 anonim válasza:
Emberek! Nem a cikk dátuma a lényeg, hanem a tanulmányé!
32/38 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy mindenki szedjen annyi C vitamint, amennyit akar. :D
33/38 anonim válasza:
31
Egyébként ja, a tanulmányok dátuma mind 2000 előtti. :D
34/38 anonim válasza:
Amúgy nem csoda, hogy ilyen káosz van a fejekben, ha az orvosok az elmúlt 40 évben teljesen ellentétes tanulmányokat hoztak ki a témában! :)
35/38 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy nem árt ha rászokunk a napi 3-4-5ezer mg c vitaminra. Nem fog ártani, éppen ellenkezőleg. :)
36/38 anonim válasza:
Én 1000et szedek napiba a 120 kg-mhoz. Nem mozgok sokat, max napi 40-60 perc bringa melóba és vissza.
Nekem inkább magnézium hiányom van folyamatosan, pedig abból 800mg-ot viszek be napi szinten. Szóval ott van valami gabesz a rendszerben :( Többek között a full streszes meló, de lehet az egyéb idegbajaim is összefüggnek ezzel, mint az paresthesia és az epilepsia... Csakhát orvost találni bármire is, nem könnyű.
38/38 anonim válasza:
Én télen szoktam napi 1000 mg-ot szedni, ha nagy ritkán beteg vagyok, akkor 2000-et. Nyáron akkor szedem, amikor épp eszembe jut, de nem minden nap. 3-5 ezer mg-ot teljesen felesleges szedni, a nagy részét úgyis csak kipisiled, ekkora mennyiségre nincs szüksége az egészséges szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!