Ha nagyon vekony vagyok tenyleg arra vezethetoek vissza a problemaim?
Gluten es tej erzekeny vagyok, tehat csomo mindent nem eszem mar 10 éve.
Megszoktam, hogy keveset eszem es nem sportoltok, sose szerettem. 18 alatti a BMI-m mindig is az volt, nem hizok nem fogyok 15 eves korom ota olyna magas es annyi kilo vagyok mint most.
Rosszabbodtak a problemaim, nagyon megerőltető mar egy lepcsozes vagy sokaig allas.
Mikor felallok mindig sotetet latok es egyszeruen nincs erom semmire.
A székletemet ilyen takony szerű (elnézést) réteg borítja be.
Egyébként nincs szorulasom, se hasmenesem.
A háziorvos azonnal azt mondta, hogy majd ha meghiztam beszelhetunk rola, hogy mi a rendes problema, csinalt vervetelt (vashiany jott ki de az is mar evek ota van.
Egy masik tunetem, hogy idonkent par orara rosszul leszek es felmegy a lazam, remegek es fazom meg izzadok a kíntól, olyan erzesem van mintha felfaztam volna es pisilnem kell de megse jon semmi(es nem felfazas mert par ora alatt elmulik), a lazam is lemegy, mintha semmi se tortent volna.
Egyebkent folyton fazom, mar nagyon idegesito, remegek.
Arra gondoltam lehet a covid es home office miatt gyengultem le ennyire mert korabban azert tobbet mozogtam..
21/L
- folyamatos fázás
- nincs erőd semmihez
- random elsötétül a világ
- sokszor alig bírsz menni, a legkisebb mozgás is kínnal jár
- vashiány (meg még amit nem néztek)
Ezek a tünetek mind a súlyos alultápláltságodtól vannak és amíg nem kezdesz el enni, addig így is maradsz.
A gluténnek ehhez semmi köze, mert ha tartod a diétát, akkor semmi tüneted nincs (ami mellesleg nem is ilyen tünetet okoz).
Azért már a BMI 18 alatti értékröl kiderült, hogy csak 16,7-17, ami azért már tényleg a betegesen sovály kategória. Emellett a kérdezö gyakorlatilag koplal, éhezteti magát - és aki glutén meg tejérzékeny, az is igen sok mindent ehet(ne), amiben VAN kalória és VAN tápanyag!
Az meg, hogy eddig elvolt ilen nem-evéssel, csak azt jelenti, hogy még volt leépíthetö tartaléka a szervezetének, és most azért kezd több gond ellni, mert lassan elfogy minden belöle.
A kérdezö igen valószínü, hogy anorexiás, és ezek az indokok - tejérzékeny, gluténérzékeny, gyors anyagcsere - tipikusan jellemzöek erre.
Kérdezö: ha nem akarsz rövidesen kórházban vagy a temetöben kikötni, sürgösen fodulj pszichológushoz, mielött belehalsz a koplalásba.
azért elég nyers a stílusotok. Megadtama bmi-met, hogy ne a amgasságomból és súlyomból kelljen kiszámolni mire azt mondjátok kacsintgatva, hogy nem véletlenül nem adom meg. Fogalmam sincs hány kalóriát eszem, ha aorexiás lennék nem kéne erre figyelnem? Soha életemben nem számoltam, azt ettem amit elém raktak aztán emg azt amit megkívántam.
Most kaloriabázison összeadtam és tegnap 1870 kalóriát ettem, nagyrészt szénhidrátból. És nem sportolok otthon ülök egész nap a monitor előtt, szóval nem égethetek sokat, az alap anyagcserém egy kiszámoló szerint 1400... de nagyon sokat segítettetek, köszönöm megy az oltás, hogy aki vékony az biztos anorexias... és valaki írta, hogy eddig azért nem voltak problémáim mert s zervezetmnk még volt felhasnzálható anyaga? megmondanád, hogy hogy, ha évek ota ugyanannyi vagyko, ugyanugy nezek ki??
14
Az rendben van, hogy erre a testsúlyra elég az 1870 kalória, de a testsúlyod alapból kórosan kevés, tehát azt kellene felvinni pár kilóval. Dobj hozzá 400-600 kalóriát, ami napi 100g olajos magvakkal simán hozható.
Tudom regi kerdes de haaaat eleg erdekes. En is nagyon vekony vagyok meg, BMI nekem is tul sovanyat mutat. Viszont en nekem nincs semmilyen erzekenysegem, nem vagyok erotlen, sok vizet iszok, vitamint szedek, egy nap olyan 3-4x eszek. Megse hiztam sose :D de szerintem neked tenyleg kellene egy kicsit tobbet enned vagy egy kis vitamint bevinni a szervezetedbe. Ez a gyengeseg erzes vitaminhianyra is utalhat. Sose erzem magam gyengenek, siman fellepcsozok akar a 10.-dik emeletre is. En se sportolok.
Amikor felallsz es elsotetul minden az sok mindenkivel elofordul, de par masodperc mulva vissza kell alljon minden a normalisra. Nekem (no vagyok) akkor jonnek ez a pisilni kell de nem jon dolog ha eppen menstrualok. Mondjuk ez is sok nonel elofordul. Az is lehet hogy mivel abszolut semmit se mozogsz el vagy lustulva.
Hogy miert megy fel a lazad az jo kerdes, arra sajnos nem tudom a valaszt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!