Ha nagyon vekony vagyok tenyleg arra vezethetoek vissza a problemaim?
Gluten es tej erzekeny vagyok, tehat csomo mindent nem eszem mar 10 éve.
Megszoktam, hogy keveset eszem es nem sportoltok, sose szerettem. 18 alatti a BMI-m mindig is az volt, nem hizok nem fogyok 15 eves korom ota olyna magas es annyi kilo vagyok mint most.
Rosszabbodtak a problemaim, nagyon megerőltető mar egy lepcsozes vagy sokaig allas.
Mikor felallok mindig sotetet latok es egyszeruen nincs erom semmire.
A székletemet ilyen takony szerű (elnézést) réteg borítja be.
Egyébként nincs szorulasom, se hasmenesem.
A háziorvos azonnal azt mondta, hogy majd ha meghiztam beszelhetunk rola, hogy mi a rendes problema, csinalt vervetelt (vashiany jott ki de az is mar evek ota van.
Egy masik tunetem, hogy idonkent par orara rosszul leszek es felmegy a lazam, remegek es fazom meg izzadok a kíntól, olyan erzesem van mintha felfaztam volna es pisilnem kell de megse jon semmi(es nem felfazas mert par ora alatt elmulik), a lazam is lemegy, mintha semmi se tortent volna.
Egyebkent folyton fazom, mar nagyon idegesito, remegek.
Arra gondoltam lehet a covid es home office miatt gyengultem le ennyire mert korabban azert tobbet mozogtam..
21/L
Mivel folyamatosan kevesebbet eszel, mint amire szükséged van, folyamatos energiahiányod van, ezért vannak panaszaid. Ez lényegében anorexia, mégha nem is fogyás miatt nem eszel.
Állíts össze rendes étrendet, elegendö makrókkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, a BMI-det vidd normál értékre, és akkor megszünnek a problémáid.
2-es: a 18-as BMI alatt igen tág fogalom, lehet 17,9 is meg 15 is!
Kérdezö: milyen magas vagy és hány kiló?
A tüneteid egyértemüen arra utalnak, hogy lassan elfogytak a tartalékaid, ezért vagy egyre rosszabbul. Ennek semmi köze a Covidhoz meg a home office-hoz, egyszerüen túl keveset eszel, többre lenne szükséged, ezt jelzi a tested.
Nincsenek étkezési problémáim csak nagyon gyors az anyagcserém, régebbb aggódtam emiatt (tiniként) hogy nagyon vékony vagyok de igazából a gluténérzékenységgel sokszor együtt jár...
Írtam, hogy nem sportolok sose sportoltam, de nem is voltak problémáim korábban gyengeséggel. 16.7-17 a BMI-m de mindig is ennyi volt és egyáltalán nem figyelek rá mit és mennyit eszek azon kívül, hogy amire allergiás vagyok azt kizárom.
Ha nem eszel - márpedig nem eszel és NE fogd a cöliákiára a soványságodat, mert nincs köze hozzá ;) -, akkor mit csodálkozol? Le is írod, hogy "keveset eszek", meg "gyors az anyagcseréd". Nem, ez bullshit, nem attól vagy gyenge, hanem hogy koplalsz.
Kezdjél el normálisan enni, 2000-2500 kcalt, míg nem érsz el egy olyan súlyt, ahol ÉLSZ, és nem túlélsz.
Mennyi a súlyod, milyen magas vagy, most mennyit eszel? Nyilván okkal nem írod le ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!