Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ehető a disznóagy?

Ehető a disznóagy?

Figyelt kérdés
Disznótoron voltam pár napja, és megláttam kiszedve szépen az állat agyát, és bár nagyon étvágygrjesztő volt, inkább nem nyúltam hozzá, mivel nem voltam benne biztos, hogy ehető-e? Érdeklődésemre viszont többen is egybehangzóan állították, hogy ehető, pl tojással elkeverve nagyon finom, disznótoros csemege, olyan, mint a velő, meg a hagymás vér...igaz ez? Legközelebb elfogyaszthatom, vagy kínok kínjával pusztulok el, ha csak hozzáérek?

#disznóagy
2020. dec. 31. 22:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Valoban eheto es semmibajod nem lesztole
2020. dec. 31. 22:35
 2/25 A kérdező kommentje:
Szuper, köszi a választ :) mennyire kell hőkezelni? egy folyósabb rántottába mehet legközelebb?
2020. dec. 31. 22:39
 3/25 anonim ***** válasza:
turmixgépbe, aztán szívószál
2020. dec. 31. 22:43
 4/25 anonim ***** válasza:

Ehető. Hiszen nincs benne csont, jól csúszik, stb.

Olvastam egyszer egyszer egy útikönyvet. Óceániáról szólt, az ottani szigetekről, szokásokról és hitvilágról. Ugyebár, ismeretes, arrafelé a kannibalizmus elég sokáig kitartott.

A kannibalizmus valamiféleképpen az ősök tiszteletének számított. Elfogyasztottad az ősödet, kiváltképp a fejének tartalmát (agyvelőjét) és átszállt beléd az ősök minden tudása.

Meg némi vírusfertőzés is. Az új korok hatásaként.

Érdekes volt olvasni ebben a hatvanas években íródott szövegben, hogy hogyan küzdött a kőkorszak a molekuláris biológia tanításaival.

2020. dec. 31. 22:45
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Ehető. Azt írod: "olyan mint a velő". Na, a disznóagy az a velő. Agyvelő. Rémlik olyan, hogy velőrózsa rántva? Az is disznóagy.
2020. dec. 31. 22:51
 6/25 A kérdező kommentje:
A 4-es válaszadó mellébeszél. Mindenki másnak köszi :) tehát ti akkor megeszitek, és mások is megeszik, akiknek nem lesz baja tőle. Engem ez érdekel, nem a 60-as években olvasott tankönyvi hiedelmek :)
2020. dec. 31. 22:54
 7/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom, a köznyelvben keveredik a csontvelő és az agyvelő. nem egészen világos, mely alkatrészt értik pontosan velórózsa alatt. de még elmegyek pár disznóvágásra, és igérem, kiderítem :D
2020. dec. 31. 22:56
 8/25 A kérdező kommentje:
Én a koponyából kiszedett agyat szeretném megenni, nem a csöves csontokban található velőre vonatkozott a kérdésem- remélem, így más érthető?
2020. dec. 31. 22:59
 9/25 anonim ***** válasza:

6-os:

Nem tankönyv volt az, hanem egy, a hatvanas évek végén az Óceániai-szigetvilág őslakosságáról kiadott útikönyv.

Nagyon szépen leírta benne a szerző, hogy miként fertőződtek meg az ilyen-olyan húsos részeket fogyasztó őslakosok a "remegő" betegséggel.

Volt az elmúlt 10-15 évben valami marhahússal összefüggő szivacsos agylágyulás betegség, ha gondolja, keressen utána, engem untat a problémája.

2020. dec. 31. 23:02
 10/25 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon szépen leírtak valami propaganda baromságot, amit te beszoptál, és ami miatt egy csomóan a mai napig nem mernek jó étvággyal tápláló ételeket enni. Ezért is írtam ki a kérdést, mert kötve hiszem, hogy ebből egy szó is igaz lenne. Zabáld akkor a margarint ízfokozóval a hosszú élet reményében :D
2020. dec. 31. 23:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!