Ehető a disznóagy?
Figyelt kérdés
Disznótoron voltam pár napja, és megláttam kiszedve szépen az állat agyát, és bár nagyon étvágygrjesztő volt, inkább nem nyúltam hozzá, mivel nem voltam benne biztos, hogy ehető-e? Érdeklődésemre viszont többen is egybehangzóan állították, hogy ehető, pl tojással elkeverve nagyon finom, disznótoros csemege, olyan, mint a velő, meg a hagymás vér...igaz ez? Legközelebb elfogyaszthatom, vagy kínok kínjával pusztulok el, ha csak hozzáérek?#disznóagy
2020. dec. 31. 22:27
21/25 A kérdező kommentje:
illetve továbbra is várom a kérdés molekuláris biológiai, epidemiológiai és táplálkozástani kifejtését is. Vagy tőled, vagy más, nálad kompetensebb gyökértől :) De előrebocsájtom, hogy az összes szart kiszedetem majd a moderátorokkal, ha valaki a disznóbelsőségek elfogyasztását össze meri mosni a kannibalizmussal :)
2020. dec. 31. 23:53
22/25 anonim válasza:
Amig nalunk is volt disznovagas, az "eszes kenyer" volt a delutani csemege :) felfuszereztuk (kis so, bors), es a disznopaprikashoz tettuk be foni (amikor mar fel volt paprikazva). Egy tiszta rongydarabban tettuk bele. Amikor kesz volt, kenyerre kenve ettuk.
Aki nem volt meg disznovagason, biztosan furan hangzik. En szerettem :)
Legkozelebb probald meg, kerdezo. :)
23/25 anonim válasza:
Én a velős rántottát és a rántott velőt (amik sertés agyvelőből készülnek) nagyon szeretem. Úgyhogy igen, ehető, természetesen nem nyersen. Boltban sajnos ritkán találkozom vele mostanság.
24/25 A kérdező kommentje:
Mindenképp ki fogom próbálni, és köszi a válaszokat, a megerősítést illetve a priviben kapott receptötleteket :)
2021. jan. 1. 17:23
25/25 anonim válasza:
Disznó gondolataid lesznek tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!