Tönkreteszi a gyomrom a koránkelés. Sose lesz már ez jobb?
Ha korán kell kelnem (ami nálam azt jelenti, ha nem aludhatok délelőtt 10ig), akkor ég a gyomrom, hányingerem van, délutánig többször is ramjon az oklendezés, nagyon rossz a szajizem, állandóan korog a gyomrom, étvágyam nincs, de szoktam enni mert az úgy érzem, hogy segít, viszont csak diétás ételeket (pirítós, keksz, ropi, főtt ételből maximum krumplipüré vagy rizs).
Kerülök mindent, ami refluxot okozhat. Próbáltam már szódabikarbonat, salvus vizet, szedtem quamatelt, pantroprazolt. Nem segít semmi csak egyetlen egy dolog. Ha alszok délig. Akkor komolyan semmi baja a gyomromnak. De mióta reggel 6ra járok dolgozni, ez a délig alvás szabadnapokon olyan 14 óra alvásra jön ki, akkor meg már egész nap használhatatlan vagyok mert tulalszom magam.
Miert lehet ez? Megkeseriti az egész életem. És már idegileg is felőröl.
20/L
figyelj van egy tippem nekem volt gyomorégésem régen,a sertéshustól volt,(mivel sokat van a gyomorban és ha rá eszel mást is elkezd rohadni együtt vele,egyél inkább halat csirkét ezek kőnyűek a gyomornakcsak egy tipp nekem bejött. nézd meg mik azok az ételek amik sokat töltenek a gyomorban .linkelek be,
probáld meg a nagyon sokáig emésztő dolgokat kerülni,
Gyanítom, hogy nem a koránkelés okozza a gyomorgondodat, hanem a helytelen étkezés. De a koránkelést nagyon nehéz megszokni annak aki nincs hozzászokva. Én mindig is "éjszakai bagoly" típus voltam. Éjfél vagy fél 1 -kor feküdtem le, és 10-11 órakor keltem. Sosem tudtam korán kelni. De amikor muszáj volt akkor felkeltem. Sosem tudtam megszokni. 48 éves vagyok, most csak úgy tudok felkelni, hogy kénytelen vagyok már este 10- kor lefeküdni. Igaz ahogy idősödik az ember egyre kevesebb az alvás igénye.
Szerintem menj orvoshoz, mert nem a korán kelés a gond nálad.
Köszönöm a válaszokat!
Az valóban igaz, hogy rendszertelen az etkezesem, de akkor problémát kellene ennek okoznia akkor is, ha délig alszok, nem?!
Ha mondjuk éjjel 1-2kor fekszek le aludni akkor is képes vagyok még közvetlen lefekvés előtt enni és semmi bajom másnap, ha nem kell hajnalban felkelnem. De már erre is figyelek, hogy lefekvés előtt 1 órán belül nem eszek, és a vacsorám se nehéz étel.
Szerintem is hülyeség, hogy a korán kelés miatt lenne ez, de csak ezzel tudom összefuggesbe hozni.
Az, hogy álmos vagyok és jajj de aludnék még az egy dolog, ez érdekelne a legkevésbé csak ne lennék ilyen rosszul
"pirítós, keksz, ropi, főtt ételből maximum krumplipüré vagy rizs" - nekem pont az ilyenektől jön fel a savam. Egyél 1-2 főtt tojást. Ha sok a savad, a fehérje megemésztésével ellesz egy darabig. Legalább lesz dolga, nem az üres gyomrodat és a gyomorszájadat mardossa. A házi húsleves is nagyon jó hatású refluxra, gyomorfájásra, próbáld ki.
Kávézni szoktál reggel?
Egyébként én is tapasztaltam már ezeket, ha a szokásosnál korábban keltem fel. De leginkább akkor, ha az előző esti vacsorámban túl sok volt a szénhidrát, főleg a lisztes, cukros ételek hozták elő. Amióta nem eszem ilyeneket, nem jön fel a savam, ha korán kelek, csak sima éhséget érzek. Ha tovább alhatok, 10-11 előtt nem szoktam enni, mert addig nem vagyok éhes, nem is esik jól enni.
apukam refluxos es almaecetet iszik (vizzel higitva, olvass utana leirjak hogyhogy kell inni)
probald ki,hatha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!