Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy folytassam a diétám az...

Hogy folytassam a diétám az iskolában ha a menzán kell ennem?

Figyelt kérdés
Már 5 hónapja rendesen odafigyelek a táplálkozásomra, életmódot váltottam, sokat mozogtam. Viszont most kezdődik az iskola, és muszáj lesz a menzán ennem,pedig nem akarok. Igaz hogy finoman főznek, de nem egészségesen, tehát minden olyan ételt meg kéne ennem amit már jó ideje nem ettem. Mit tehetek?

2020. aug. 28. 13:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
43%
Nem eszed meg az egész adagot. Szendvicset viszel főtt kaja helyett.
2020. aug. 28. 13:08
 2/15 anonim válasza:
7%
Szerintem sehogy.
2020. aug. 28. 13:09
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
Annyira azért nem kalóriadús az iskolai menza, hogy az tönkretegye a fogyásodat. Belefér.
2020. aug. 28. 13:12
 4/15 anonim ***** válasza:
24%
Egyél nyugodtan. A leveseket mindenképpen, a második fogás köreteinek meg a felét, legfeljebb a desszerteket add oda másnak. Ha hónapok óta nem ettél normális ételt, akkor nagyon rossz utat követsz 5 hónapja.
2020. aug. 28. 13:24
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

Nyugodtan edd a menzakaját, ha mozogsz is mellé továbbra is, és a reggeli-vacsora (és a tízórai, uzsonna, ha van neked) rendben van, akkor nem lesz gond. Ha kistermetű vagy, akkor esetleg tényleg ne edd meg az egész adagot.

Közben figyeld, hogy mit csinál a súlyod, ha elkezdenél nagyon hízni, akkor próbáld meg újratárgyalni a szüleiddel ez a menzaügyet. De pár kiló ingadozástól még nem kell megijedni.

2020. aug. 28. 13:25
 6/15 anonim ***** válasza:
22%
Tudatosan, ételeket válogatva. Amibe cukor, fehérliszt van, azt nem eszed meg. Így főzelékek, kenyér, péksütik, tészták kilőve. Krumplit is otthagyod. Helyette rizs. Rizset főzhetsz magadnak is otthon (4-5 dkg nyersen egy adag), kis dobozban beviszed, és ha olyan köret van, amit nem eszel, akkor kicseréled a rizsedre. Túró, cottage cheese is bevihető, kiskanalat vigyél magaddal, és azt is ehetsz. Zóldségek, gyümölcsök felvágva egy dobozban iskolapadban is ehető. Szendvics teljes kiőrlésű kenyérből. Szóval okosan, válogatva, kiegészítő kaják bekészítve.
2020. aug. 28. 13:28
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, épp az a gond hogy én nem eszek már fehér lisztes ételeket, de a menzán sokszor van tészta, fehér rizst sem eszek, csak barnát, de szinte minden második nap rizs van kiírva. A glutént próbálom kerülni szintén, mert fáj tőle a hasam, ugyanígy a tejtermékeket is, azt csak ritkán eszek és zsírszegényt. Megpróbálom majd a szüleimmel megtárgyalni hogy hadd főzzek magamra itthon, de már befizették a szeptemberi kaját és nem tudom hogy majd le lehet-e mondani első vagy második nap. :(
2020. aug. 28. 13:38
 8/15 anonim ***** válasza:
85%
Ha tényleg érzékeny vagy a gluténra, akkor ha erről hivatalos papírt szerzel, valószínűleg biztosítja neked a konyha a gluténmentes kaját. Legalábbis nekem volt cöliákiás iskolatársam, és ő mindig külön lefóliázott kajaadagot kapott.
2020. aug. 28. 14:06
 9/15 anonim ***** válasza:
60%
Nyugodtan edd meg az ebédet, semmi bajod nem lesz tőle, reggeli és ebéd mehet tovább a diétás, és minél többet gyalogolj járművek helyett, illetve lépcsőzz lift helyett.
2020. aug. 28. 14:21
 10/15 anonim ***** válasza:
53%

A glutén- és tejérzékenységet orvosilag ki kell vizsgálni! Az nem úgy van, hogy te valamit betippelsz! Vagy ténylegesen beteg vagy, és akkor diétázni KELL, és lehet diétás kaját kérni, vagy semmi bajod, és akkor ne fürödj a betegségtudatban. Addig meg az adott napokra vigyél magaddal valamit, de a saját dobozodat valószínűleg nem fogják beengedni a menzára.

Anyukádnak otthon nem tűnt fel, hogy nem eszel fehér lisztet?

2020. aug. 28. 14:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!