Esélyes így a cukorbetegség?
Figyelt kérdés
Mostanában párszor előfordul hogy reggeli után brutál magas lesz a pulzusom, s szörnyen álmos, nyomott leszek...ilyen volt a mai nap is, mikor elmúlt a tünet megkívántam egy db kockacsokit, s rá olyan fél órával eszembejutott hogy random megmérem a vércukromat, és 9.5 volt.
nem foglalkoztam vele, ebéd előtt is megmértem akkor volt 7.5, és ebéd befejezte után bő 1.5 órával 7.9 volt. Most néztem egy vizeletet (van itthon cukor és keton kimutatására való vizelettesztcsík), és a keton teljesen elszíneződött, és hát a cukrot jelző sáv is, teljesen más szín lett mint ha 0 lenne benne a cukor.
Szóval jelezhet ez bajt?
2020. júl. 2. 14:18
1/2 anonim válasza:
Én másfél órája jöttem el diabetológiai szakrendelésről, ahol a dietetikustól kaptam a leglényegesebb étrendi tanácsot (az orvos csak nagyképű volt). Reggelire nem ajánlott semmi gyümölcsféle, mert gyorsan emeli a vércukrot, viszont kb. 1 db zsemle (kifli) a megengedett szénhidrát mennyiség reggelire (a többi táplálék-összetevő a diéta szempontjából szinte lényegtelen, tehát lehet tojás, hús, zsiradék).
2/2 anonim válasza:
Sokat jársz vécére? Az is a cukorbetegség jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!