Cukorbeteg lehetek, tippek diétára?
Valószínű, hogy cukorbeteg vagyok, de szabin van az orvosom, szóval amíg visszajön, diétáznom kéne.
A tüneteim egy része már hosszú évek óta jelen van, az állandó szomjazás, fokozott vizelés, a nem gyógyuló sebek, fáradékonyság, de tökéletes volt a vércukrom minden tesztnél.
Egy ideje ezek a tünetek már elviselhetetlenné váltak és továbbiak jelentek meg, indokolatlan fogyás, iszonyatos bizsergés és zsibbadás végtagokban, fokozott nassolási inger és éhség, bőrszárazság, kb minden tünet megvan a homályos látáson és a gombás fertőzéseken kívül.
A végső szó az orvosé lesz majd, nem diagnózist várok, de ha más is áll a tünetek mögött, ártani nem árthat egy cukrosoknak való diéta, miket javasoltok?
A tojás, a csirkemell csirkemellel és hallal, az alacsony szénhidrátos zöldségek, amik nagyrészét amúgy sajnos ki nem állhatom, sovány túró, sovány sajt, rozskenyér stimmel, de bármi más mehet ezek mellé? Valami fullosabb kaja? Valami nassolhatnékot kielégítő opció? A steviás, xillites cuccok a cukorbeteg nasis polcokon mennyire jók, azon túl, hogy állati drágák?
Előre köszönöm a tanácsokat.
Ha cukros vagy, akkor van egy csoport a facebookon 160 grammos diéta vagy valami ilyesmi a neve, ott elég sokminden van. Feleségem terhességi cukorbetegséget kapott, és ott jó tanácsok voltak, pont abban, hogy melyik kaját eheted, melyiket nem, mert egyáltalán nem biztos, hogy amire a boltban ráírják, hogy diétás az valóban az is.
Sajnos linket nem tudok adni, nem vagyok fb-n, de ha rákeresel, talán megtalálod.
Szia!
Nem kell megvárnod a háziorvosodat. Bemész egy patikába és kéred hogy mérjék meg a vércukrodat. Vagy veszel egy mérőt. És ha magas, akkor irány a sürgősségi. Ennyi. Én is így voltam.
Köszönöm 3-mas, nem tudtam, hogy lehetséges!
Diétát hogy sikerült megoldani, miket eszel?
3-as vagyok.
Én 1-es tipusú vagyok.
Kb 120 - 150 g ch-t eszek egy nap. Reggel 30 g, ebédre 60 g, vacsorára 40 g. De ez nincs kőbe vésve, van amikor csak 30 g-t eszek vacsira, de lefekvés előtt még 20 g-t.
Szinte mindent eszek. Vagyis nem pontosan, mert egyébként vegetáriánus vagyok. Így nehezebb kicsit.
Cukros üditőket nem iszok (sosem ittam, apum is cukorbeteg szóval nálunk soha nem volt ilyen otthon), és cukros sütiket is nagyon ritkán eszek, csak ha szülinap van valakinél.
Írhatsz privátot ha gondolod :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!