Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A spenótnak nyersen fogyasztva...

A spenótnak nyersen fogyasztva is túl magas az oxálsav vagy oxalát tartalma? (Melyik pontosan?) Főzés után rosszabb? Nyersen jobb, főzve vagy sehogyan sem?

Figyelt kérdés

ma 11:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha veseproblémáid vannak, akkor ne fogyassz napi szinten nagy mennyiségben nyers spenótot. Ha nincsenek veseproblémáid, akkor a spenót mérsékelt fogyasztása kifejezetten előnyös egészségügyileg, nem hátrányos.

A főzés egyébként elimináló hatással van az oxalátra, csak sajnos a vitaminokra, nyomelemekre, ásványi anyagokra is.

ma 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Keverj bele főzéskor kevés szénsavas meszet (kalcium-karbonát), akkor vízben oldhatatlan kalcium-oxalát keletkezik, ami felszívódás nélkül kiürül.
ma 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!