Ez is lehet cukorbetegség? Vagy mi ez?
A cukorbetegség egyik jellemzője, hogy kívánják a cukrot. Na én pont hogy nagyon nem kívánom, már kerülöm maximálisan, csak édesítőszeres cuccokat bírok enni, inni. Viszont ha néha egy-két csoki vagy bármi cukros lecsúszik, utána minden bajom van.
Nehéz leírni mit érzek, egyrészt fáj utána a gyomrom, másrészt remegés, magas pulzus, fejfájás, ilyenek.
Sokszor kelek éjszaka is, nem tudok aludni, órákig forgolódom.
Húsvét után szabályosan éreztem, hogy megtelt a szervezetem cukorral, pedig nem úgy kell elképzelni, hogy kétarcra tömöm ilyenkor a sütit, inkább 1, max 2 szelet. Soha nem voltam nagy evő, kis adagokat eszem, ha pl csokit eszem néha, 1-2 kocka.
Nem vagyok sem túlsúlyos, sem sovány, 165cm, olyan 56-57 kg körül.
Még egy tünet, amit az utóbbi években tapasztaltam, akkor is rosszul vagyok, ha alkalmanként alkoholt fogyasztok, mondjuk nem egy pohárral. Éjszaka arra kelek, hogy remegek, majd kiszakad a szívem, teljesen rosszul vagyok. Emiatt már egy jó ideje nem is ittam 1-2 pohárnál többet. Most gondolkodtam, hogy akkor abban is lehet, hogy a cukor okozta....
Köszi, ha segít valaki!
36N

Egy cukorbeteg mondta.
Utóbbi igaz rám is. Nagyon sok vizet iszom. Főleg ha érzem, hogy sok a cukor.
És akkor ez milyen típusú cukorbetegség lehet?
És milyen vizsgálatra kellene mennem?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!