Lehet-e a cukorbetegség kiváltója egy oltás?
tavaly a nagy "h1n1 lázban" én is beoltattam magam és rá pár napra általános rosszullét fogott el, de azt gondoltam majd kifekszem, de 5 nappal később kórházba küldött a háziorvos (állítólag 50 körüli cukorral). Azóta cukorbeteg vagyok. A családban soha senki nem volt az és nem vagyok sem idős, sem épp kisgyermek. Az érdekelne, hogy ez ráfogható e az oltásra? Bár a doki nagyon tiltakozott ellene, ő sem tudta konkrétan a szemembe mondani , hogy pontosan mitől is lettem beteg..
+ az oltás hatása elmúlik-e és ha igen a betegség kikezelhető lesz e avagy hagyjam az egészet?
az oltásnak semmi köze a cukorbetegségedhez...valószínűleg az oltás miatti rosszullét volt a mázlid, hogy megvizsgáltak és kiderült
a cukorbetegségre van öröklött hajlam...amúgy mekkora túlsúlyod volt, mikor kiderült?
édesszájú vagyok/voltam
Nem lehet ez a kiváltó oka?
Az egyes típusú cukorbetegség ilyen korban is előjöhet. Nekem is volt egy osztálytársam, aki 18 éves korában lett az (azaz akkor derült ki), pedig akkor még nem volt oltás.
Amúgy amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagy (vagyis az oltás után 5 nappal), akkor jó esetben a kórházban HbA1c-t is néztek, és az 3 hónapra visszamenőleg mutatja az átlagos vércukorszintet!!!
Vagyis, ha az oltástól lettél volna cukorbeteg, akkor a HbA1c-dnek közel normálisnak kellett volna lennie.
De a fruktózamin is 3 hétre visszamenőleg mutatja a vércukorszintet.
Kotord elő a laborpapírjaidat az első vérvételedről és ezeket nézd meg, ha normálisak, akkor az oltás lehet a ludas, de ha magasak, akkor minimum 3 hónappal ill. héttel az oltás előtt már cukorbeteg voltál...
szervusz. bőrgyógyász küldött el vérvételre és a reggeli vérképem alapján : előkotortam. a hba1c normális 5,6% volt , a glukóz 27 vt (nem 50 ezt énis nehezen hittem el) aztán van sok helyen eltérés pozitív és negatív irányba is például triglicerid + , hematokrit és haemoglobin - . és van itt egy érdekesség: glukóz reggeli vizeletből, aminek normálértéke 0,06 - 0,83 . na nekem itt 400 szerepel :S
(a vérvétel utáni hétvégén pont vmi ünnepség volt ahol jó sokat ettem lehet h ekkor még magasabb lett a cukrom nem tudom, csak ezután kerültem kórházba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!