Miket kell számolni inzulinrezisztencia esetén?
Egy hete tudom hogy inzulinrezisztens vagyok és az orvosom szerint 160g szénhidrátot ehetek egy nap maximum. (semmi cukor liszt) Én mindent beleszámolok ebbe a zöldség gyümölcs stb. Ismerős szerint nem szükséges csak a tészta és társait. Szerintem mindent kell..
Kaphatok esetleg választ olyantól, aki szintén hasonló helyzetben van, hogy akkor mit kell számolni és mit nem? :)
Én tökéletesen megvagyok így ezzel a számolási rendszerrel sőt jobban is érzem azóta magamat.
21/L
Azokat a zöldségeket nem kell számolni, amelyekben 5g -nál kevesebb szénhidrát van 100 g-jában. pl. paprika, uborka, paradicsom.
De ha ezekből több mint 200 g-ot eszel meg, akkor ezeket is kell.
Tehát ha reggelire eszel egy paprikát, vagy egy paradicsomot, ami nincs 200 g, akkor nem kell.
Illetve ilyen még a túró is, ha 100g-nál kevesebbet eszel belőle egy evésre akkor nem kell.
Én mindent szàmolva dobtam össze az étrendem, 80-85g szénhidràtra àlltam àt. Az orvosi javaslatos 160 grammos ch diétàt dobtam mert nem fogytam semmit vele.
A mostani diétàm ( életmódvàltàsom) eredményével elégedett vagyok. (-49 kg eddig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!