IR es diétában mennyire helytálló a burgonya?
Az a helyzet hogy imádom a krumplit, minden formában. Lgszívesebben minden nap azt ennék.. persze tudom hogy nem lehet. Ez az egy kehéjem van. Legjobban a sültkrumplit szeretem és a krumplipürét.
Az édesburgonya alternatíva annyira nem jött be!
Abszolút el kell hagyjam vagy valahogy be tudnám illeszteni az étrendbe?
Egy másik kérdéshez írt válaszomat idemásolom mert nem értem, hogy hogyan lett a burgonya letiltva, és ezzel párhuzamosan "elfogadott helyettesítő" az édesburgonya:
"Szinte ugyanaz a kettő(az édes, és a nem édesburgonya).
58-60 GI Mindkettő
Ugyanúgy 80-90 kalória/100g körül van mindkettő.
Az egyetlen eltérés, hogy az édesburgonyában az A vitamin a több, a simában a C, és a B6"
160g-s Ch diétád van gondolom, aminek nagy része ráadásul alacsony felszívódású
Elég nehezen illeszthető be, és elég sok mindent "kilök" a helyéről (de ez minden diétában így van, hogy:
a gyors felszívódású szénhidrátoknál a "melyik karomat vágjam le" lehetőségek vannak,
a lassú felszívódásúaknál a "kb még meg tudom csinálni elég változatosra"
A fehérjéknél pedig a " most már találnom kéne valami olyat, amit az elmúlt hetekben nem ettem "
Én néha fogyasztom. Úgy készítem el, hogy jó zsíros legyen és eszem mellé fehérjét és sok rostot, ezzel is lassítva a felszívódását.
Az is segít, ha edzős napokon fogyasztod, olyankor amúgy is kell az extra szénhidrát. Nem kell róla teljesen lemondanod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!