Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért puffadok a cukros/tejes...

Miért puffadok a cukros/tejes ételektől? (Ha elhagyom őket, tökéletes az emésztésem)

Figyelt kérdés

Hetente 5-6x ettem cukros ételt korábban, éveken át. Viszont rengeteget sportoltam is, még most is. Inkább sovány alkat vagyok, mint átlagos. Cukroszintemmel nincs probléma a legutóbbi mérések alapján.

Viszont amint elkezdek (akár laktózmentes tej is lehet) fogyasztani, az emésztésen felborul. Erős gyomorfájás, gyomorgörcs, és WC-re rohanás segít csak. Szintén igaz ez a cukros ételekre. 3-4 sütit megeszek és már van egy enyhe puffadásom is, bélgázosság, amit hasi UH is igazolt.

Ha elhagyom ezt a 2 dolgot, vagy minimálisra csökkentem a bevitelt, akkor gyakorlatilag tökéletesen működik az emésztésem. Mi lehet ennek az oka?

(Nehéz így étkezni, és költséges is), egyébként zabtejre álltam át, attól akkor sincs bajom ha literszámra iszom.

Tudom, hogy orvos felkeresésse lenne szükséges, de addig hónapok telhetnek el, hátha valakinek volt hasonló és tudja, hogy mi ez a jelenség.

Köszönöm előre is a válaszokat

(24 éves vagyok, hát ez számít bármit is)

2019. nov. 5. 21:38
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

#10 érdekes a felvetésed, de van rá esély, hogy igazad van. Valamikor évek óta bevettem a foggyulladásomra pár gyulladáscsökkentő antibiotikumot. Amit egy 6 hónapos hasmenés követett. (Már sokmindent kipróbáltam, a cukorról és a tejről álltam le, amikor kb 30 nap után helyreállt). (Sajnos azért csak 6 hónap után derült ki, mert amikor 2 hétig álltam le vele, nem lett jobb, azt hittem rossz helyen járok, aztán olvastam, hogy egyes esetekben akár 1 hónap szünet is szükséges.)

Megpróbálom majd egy orvosnál, de nem tudom milyen vizsgálatra kellene elmennem, talán egy szövettan? de csak tipp

2019. nov. 6. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!