Baj, ha nagyon kevés rostot eszek? Az emésztésem nem bírja.
Sok rost emésztéséhez bizonyos baktérium kultúrák kellenek a bélbe, azzal, hogy te nemigen eszel ilyet, kipusztultak a beledből... ha elkezded enni és nyomsz mellé probiotikum kúrát, akkor megoldódik...
Egyébként pedig igen baj.
Csatlakozom az elsőhöz, majdnem semmi rostról visszaállni eleinte problémás, mivel a bélflórádnak vissza kell épülnie. De ez elmúlik.
De könnyen lehet, hogy később sem lesz mindegy, milyen rostot eszel. A sárgaborsó, kelbimbó sokakat puffaszt. Próbálkozz más zöldségekkel s eleinte kisebb mennyiségekkel.
Van rostmentes és állítólag s a tapasztalatok szerint egészséges étrend (a kevés rost baj, a nulla nem feltétlenül), de azt senkinek sem ajánlom, mert nagyon megszorító. Kizárólag a növények teljes kizárásával (kivéve fűszerek) ismerek ilyet. Szerintem ezt te sem akarod.
A sok széklet inkább a nagy mennyiségű étel következménye, ami teljesen logikus.
A rostnak nem az ürítés segítése az egyetlen szerepe.
Az nekem már nagy mennyiségű étel, pedig én nagyon töményen, zsírosan eszem (bár 3000 kcalnál azért van szénhidrát is rendesen). Olyan napon esélyes a napi 4 alkalom.
1300 kcal mellett nem. Nagyon látható az összefüggés az ételmennyiség és az ürítések száma között, ami logikus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!