Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fontos kerdesem lenne a...

Fontos kerdesem lenne a konjac lisztrol! Az emesztesem rendbetetele miatt kezdtem el hasznalni, mondvan, hogy plusz elelmi rost, viszont a 3g, amit javasolnak rettenetes puffadast okoz nalam. Mas is jart esetleg igy? Ez elkerulheto vhogyan?

Figyelt kérdés
Illetve annyit meg hozzatennek, hogy az utifu maghejjal probalkoztam, de attol annyira rosszul lettem, hogy kihanytam, ezert probalkoztam a konjac liszttel. (termeszetesen nem magaban fogyasztom, hanem etelbe keverve. Pudingot csinalok vele stb.) Es nagyon sokat iszom, a 2-3 liter tiszta viz siman megvan es rendszeresen sportolok, illetve igyekszem kiegyensulyozottan taplalkozni. Ennek ellenere hajlamos vagyok a szekrekedesre, ezert kellene valami emesztest segito. Viszont ennek a mellekhatasa igy borzalmasan kellemetlen, de valamire sajnos mindenkepp szuksegem lenne.

2019. nov. 1. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Inkább gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat egyél többet. Nekem régebben a lenmag is bevált, egy teáskanál egy pohár vízzel lefekvés előtt.
2019. nov. 2. 09:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Annyi zoldseget eszem, amennyi belem fer. Hala Istennek szeretem nagyon a zoldsegeket, a gyumolcsokert annyira nagyon sajnos nem vagyok oda. Bar most jon a teli szezon, akkor elegge szokott menni a narancs, mandarin. Viszont annak idejen probalkoztam az aszalt szilvaval is es halottnak a csok volt sajnos.... felpuffadtam tole, de sajnos mas nemigen tortent. Es a lenmaggal en is kacerkodtam mar.... csak felek egy picit, hogy nehogy igy jarjak vele, mint az utifu maghejjal, mert az borzalmas volt..... es megvarod, amig megszivja magat es ugy eszed meg vagy pedig csak belekevered es le is dontod? Ezt vacsi utan szoktad csinalni?
2019. nov. 3. 06:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem is áztattam, csak simán lenyeltem, utána rögtön egy pohár víz. De nekem fura, hogy ezek mellett még mindig székrekedésed van. Lisztes ételeket eszel, ha igen, mennyit? Tejtermékeket? Mindig elmész vécére, amikor kell, vagy szoktad hosszabb ideig tartogatni? Stressz?
2019. nov. 3. 08:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Eszem lisztes eteleket, de teljeskiorlesut. Igyekszem ott is olyat venni, ami 100%-ban az. Amugy nem ugy kell elkepzelni, hogy soha nem tudok wc-re menni, vagy hogy mondjuk csak hetente ketszer. Hanem vannak neha olyan napok, amikor egyszeruen vagy “nem rendesen” tudok menni es erzem, hogy meg kellene de egyszeruen mar nem jon..... de elofordul, hogy egyaltalan nem megy. Tejtermekeket nem igazan eszem, illetve csak laktozmentes sajtot es cottage cheese-t szoktam, ugyanis laktozos vagyok. En sokszor mar elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy a stressz miatt van.... sajnos nem egyszeru mostanaban az eletem.... de ez egy masik tema :) Illetve meg hat evvel ezelott elegge tonkrement az emesztesem, mert hulye modon sanyargattam magam, es akkor egy nagyon csunya belgyulladas, illetve mutet lett a vege. Aztan nagyon nehezen allt be az emesztesem, tehat vagy egyaltalan nem ment vagy hasmenes.... ez a ket verzio ment. De utana ez csillapodott hala Istennek. Viszont kesobb kezdodott ez a “nem rendesen” tudok menni. Es akkor egyszer egy gyogyszeresz csaladi barat ajanlotta nekem amugy a mira vizet es tarsait, ami amugy nekem eleg jol be is valt! Csak ott meg attol felek, hogy nehogy hozzaszokas vagy barmi egyeb rossz dolog legyen a vege es emiatt szeretnem ezt elhagyni. Mert most amugy kortyolgatom estenkent neha es be is valt de akkor, ha nem iszom, akkor mar nem megy ennyire siman a dolog. Akkor is vegulis tudok menni.... de megint a nem rendesen verzio jon. Es ezert gondoltam, hogy kiprobalok valami mast, ami termeszetesebb modszer lenne.... de hat ilyen szelgorcsokkel nem lehet elni :( elnezest, hogy ennyire hosszu lett, csak gondoltam megprobalok teljes kepet adni a jelenlegi allapotomrol.
2019. nov. 3. 12:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Kipróbálhatnád, hogy kevesebb tk liszt, kevesebb kazein (sajt, túró), fehérjebevitel céljából utóbbiak helyett több hús, tojás. Ha zsírszegényen táplálkozol, több zsiradék. És szedhetnél egy ideig probiotikumot, házi savanyú káposzta leve is nagyon jó (étkezés közben 1-2 evőkanál). Ehetnél több friss gyümölcsöt is, ezek is gyorsítják az emésztést, míg a sok keményítő (gabona) lassíthatja.
2019. nov. 3. 12:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Probiotikumot mar szedek! Es koszonom a jotanacsokat! Mindenkepp megfogadom!! Remelem bevalik! :)
2019. nov. 3. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!