A zsíros vagy a sovány sajtok az egészségesebbek?
Sok információt lehet hallani arra vonatkozóan hogy lehet hogy a zsíros sajtok egészségesebbek mint a soványok. Nem véletlenül a mediterrán vidéken is inkább a zsíros sajtok vannak, ha belegondolunk camombert parmezán, különböző kékpenészes sajtok stb.
Igaz hogy a zsíros sajtokban jobban vannak terített zsírok ami állítólag egészségtelenek, de legújabb kutatások szerint az érelmeszesedés inkább a magas inzulinszint okozza és a telített zsírok csak egy rizikótényező, önmagában nem tudnak az érfalra lerakódni, valahogy meg kell sérteni az éret, valamint egyre többször hallom hogy a zsíros sajtok termékenységet segítenek elő illetve egyes betegségek vissza szorítják. Nem véletlenül hogy a legegészségesebb népek is inkább zsíros sajtokat esznek. A sovány sajtokban lényegében csak fehérje, tejfehérje ami nem biztos hogy egészséges allergizál stb.
Illetve ott van az inzulin index kérdése is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!