Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » BMI alapján soványnak számítok...

BMI alapján soványnak számítok, mégis zsíros vagyok, hogy működik ez?

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból megnéztem a testtömeg indexem.

171 cm és 50 kg vagyok huszonéves nőként.

A számítás alapján az jött ki, hogy 17-es indexszel túl sovány vagyok, legalább 10 kilót kéne híznom, amit nem értek, mert néhány helyen (has, fenék, combok) kifejezetten zsíros vagyok, a többi rész meg olyan normális, nem mondanám vékonynak.

Akartam még fogyni pár kilót, de elbizonytalanodtam.

Ilyenkor mi van? Miért nézek ki úgy elméletileg soványan, mint azok, akiknek "felső-középkategória" az értékük? Most tulajdonképpen fogyhatok, vagy nem kéne? Ha csak sportolni kezdek különösebb diéta nélkül, akkor a súlyom még lejjebb megy?

Nem értem, hogy számíthatok soványnak, ha egyértelműen zsírpárnák vannak rajtam... Hogy működik ez?

2019. aug. 29. 11:08
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
26%
#26: nem annyira kevés, de pl. 1 tányér grill padlizsán zöldségekkel vagy spenót tojással elég "lájtos". Ebédre ehetnél többet, illetve ilyen ebédek (mint ez a kettő) után vacsorára több fehérje kellene.
2019. aug. 31. 06:22
 32/37 anonim ***** válasza:
66%
Számold ki ezek kalóriatartalmát, rá fogsz jönni, miért írtam, hogy kevés. Pár szem mandula, mint nasi???
2019. aug. 31. 12:18
 33/37 anonim ***** válasza:
66%
Kinek mi a pár szem :)
2019. aug. 31. 22:36
 34/37 A kérdező kommentje:
Hát többet biztosan nem bírnék enni, így is sokszor úgy érzem, túlettem magam.... :/
2019. szept. 2. 09:42
 35/37 anonim ***** válasza:
18%
ezt hívják anorexiának...hajlandó se vagy rá, hogy kiszámold, hogy mennyit eszel ténylegesen, de persze sokat és nem bírnál többet enni...
2019. szept. 2. 09:49
 36/37 anonim ***** válasza:
25%
Ne okoskodj utolsó arról amiről semmit sem tudsz.
2019. szept. 2. 09:54
 37/37 A kérdező kommentje:

Jólvan, mint írtam, majd felkeresek egy szakembert, ha majd lesz rá lehetőségem, az a tiszta. De ennél több kaját max akkor tudnék magamba erőszakolni, ha valami gyomortágító műtétet csinálnának szerintem..... Meg nem is igazán értem, hogy miért kellene többet ennem egy étkezésre, mint egy normális felnőtt adag(??). Mindegy, majd a hozzáértő megmondja.

Köszönöm a válaszokat.

2019. szept. 2. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!