Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » BMI alapján soványnak számítok...

BMI alapján soványnak számítok, mégis zsíros vagyok, hogy működik ez?

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból megnéztem a testtömeg indexem.

171 cm és 50 kg vagyok huszonéves nőként.

A számítás alapján az jött ki, hogy 17-es indexszel túl sovány vagyok, legalább 10 kilót kéne híznom, amit nem értek, mert néhány helyen (has, fenék, combok) kifejezetten zsíros vagyok, a többi rész meg olyan normális, nem mondanám vékonynak.

Akartam még fogyni pár kilót, de elbizonytalanodtam.

Ilyenkor mi van? Miért nézek ki úgy elméletileg soványan, mint azok, akiknek "felső-középkategória" az értékük? Most tulajdonképpen fogyhatok, vagy nem kéne? Ha csak sportolni kezdek különösebb diéta nélkül, akkor a súlyom még lejjebb megy?

Nem értem, hogy számíthatok soványnak, ha egyértelműen zsírpárnák vannak rajtam... Hogy működik ez?

2019. aug. 29. 11:08
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
33%

Az éhség (leesett vércukorszint) miatti ájulásos rosszullét inzulinrezisztenciára utal. Menj el kivizsgálásra, aztán kezdd el az IR diétát (sajnos sok édes gyümölcs nem fog beleférni).

Szerintem tipikus skinny fat lehetsz, túl kevés rajtad az izom, ezért erősítő edzéseket kellene végezned. Az IR diéta (ha megfelelő ch mennyiség van beállítva neked) segíteni fog a zsírpárnák leadásában, és nem leszel rosszul, ha nem eszel 2-3 óránként.

A fentieket saját tapasztalat alapján írtam. Még annyi, hogy ha csak zöldséget és/vagy gyümölcsöt eszek egy étkezésre, az nálam simán előidézi a rosszullétet. Ha eszek mellé zsírt és fehérjét, akkor nincs gond. Gyümölcshöz olajos magvakat eszem (pl. mandula), zöldségekhez húst vagy tojást.

2019. aug. 29. 13:42
 12/37 anonim ***** válasza:
89%

könyörgöm, ne ajánlgassatok már 1300 kcal-ás étrendet egy anorexiahatáron lévő, testkép-zavaros, kórosan sovány embernek!

Kérdező:

Azért érzed zsírosnak magad, mert az vagy, a szervezeted zsírraktárakat épít, mert éhezel, ezeket az izmok és az izomépítés kárára teszi.

Pont, hogy többet kellene egyél, kb 2200-2500 kcal / nap + amennyit a sporttal elégetsz - tömegnövelő étrend és súlyzós edzés...nagyon minimum 10, de inkább 12 kg-ot magadra kellene szedned, ha ezt izomban akarod, ahhoz enni kell! De egyébként +15-20 kg izommal is még soványnak néznél ki.

2019. aug. 29. 15:03
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem mellesleg, kérdező, el kellene menned a háziorvosodhoz egy kivizsgálásra, sovány vagy és ájuldozol, egyik sem normális
2019. aug. 29. 15:06
 14/37 A kérdező kommentje:

Na, akkor most honnan tudjam, hogy kinek van igaza? :D

Kórosan sovány nem vagyok, és ennél többet enni nem hiszem, hogy tudnék, jelenleg nem számolgatom az adagjaimat, ennyi kaja esik jól, ennyitől lakok jól.

Nem igazán tudok hízni amúgy, még néhány éve volt egy rossz időszakom, hónapokig csak otthon feküdtem amikor csak tehettem, és zabáltam, de tényleg egész nap zsíros, cukros kajákat, és ilyen ~5 kiló jött föl rám, akkor talán egy 58 kilóra felment a súlyom. Az volt a rekordom eddigi életem során, akkor voltam a legnehezebb.

Orvoshoz szoktam járni, az egészségügyi állapotom az eddigi vizsgálatok alapján tökéletes, kivéve az allergiáimat (pollen, macskaszőr, stb.).

Cukrot, vérnyomást, hasonlókat rendszeresen mérek otthon már pár éve, minden rendben ezekkel, ahányszor csak nézem.

Mint írtam, ételintoleranciát akarok még nézetni, mert valami nem kóser velem, de arra még kell idő, mire összegyűjtök elég pénzt.

Egyébként ha ez számít valamit, több visszajelzést kapok, miszerint hájas vagyok, nagy a seggem, és hasonlók. Engem nem igazán érdekel, hogy vadidegen taplók mit gondolnak, csak azért írom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki valahogy nem látja azt a bizonyos soványságot...

2019. aug. 29. 15:11
 15/37 A kérdező kommentje:

Ja, és még annyi, hogy igazából nem szoktam méregetni a súlyom, a napokban mértem meg mert csak úgy szóba jött a családban, hogy ki mennyi kiló lehet, stb, mindenki 60 körülre tippelt engem... (megpróbáltuk megtippelni egymás súlyát a mérés előtt)

Ezért döbbentem le kicsit, mikor néztem, hogy egyrészt csak 50, másrészt számok alapján sovány vagyok...??

2019. aug. 29. 15:20
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

De, kórosan sovány vagy.

171 cm-hez egy egészséges, sportos nő minimum 60, de inkább 68-75 kg. (izmokról beszélek, nem hájról)

Beszélj egy dietetikus orvossal az étrendedről és a testedtől is! Vagy legalább a háziorvosoddal, esetleg egy személyi edzővel!

Vagy legalább dobj fel egy fej nélküli, felöltözött (de azért nem bő ruhás képet és jelöld be rajta, szerinted, hol vannak problémák).

2019. aug. 29. 15:24
 17/37 anonim ***** válasza:
0%

Anorexiás, testképzavaros.. a diagnózis már megvan, bár a "doktor úr" még nem is látott.. na szerinted kinek van igaza?..

Amint korábban már mondtam, először is mérj egy testzsír százalékot. Ahogy látom, vannak itt, akik nem tudják felfogni, hogy alacsony BMI-vel is lehet valaki zsíros..

2019. aug. 29. 17:17
 18/37 anonim ***** válasza:
88%

#17, minden kórosan sovány embernek meglepően magas a testzsírszázaléka, mivel még a csontvelő is “szeret” ilyen esetben zsírsejteket képezni.

Az aki egy 171 cm/50 kg os nőnek még fogyókúrát ajánl, azt le kéne csukni veszélyeztetésért. Névtelenül nagy a szátok, de a temetésre nem ti fogtok elmenni.

Ha elkezd tömeget növelni, akkor szépen lejjebb megy majd a testzsírszázaléka, már csak amiatt is, mert nagyobb tömegre lesz ugyanaz a zsírmennyiség.

2019. aug. 29. 17:22
 19/37 anonim ***** válasza:
0%
18: Nem láttál még sovány embert pókhassal? Mert én igen. Szerinted mennyivel lesz kevesebb a háj a hasán, ha tömegnövelésbe kezd?.. Elárulom: semmenyivel, hanem még rakódik rá..
2019. aug. 29. 17:42
 20/37 anonim ***** válasza:
89%

#19: de legalább életben marad. És a zsír másképp oszlik el.

De ha elkezd fogyni, további izmot veszít. Ne mondd, hogy nem, mert valamennyi izomvesztés mindig van, azt csak minimalizálni lehet. Ugyanúgy, mint tömegelésnél a plusz zsír, ez is elkerülhetetlen.

Viszont ha izmot veszít, amiből már alig van, az is lehet, hogy a szervezete a szívizmot akarja leépíteni. Vagy a rekeszizmot. De lehet, csak a veséje áll le.

De igazad van, a halál biztos jobb opció némi zsírnál, ami később leadható.

2019. aug. 29. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!