Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ezt hogy kéne? Akkor most...

Ezt hogy kéne? Akkor most hordjam vagy ne?

Figyelt kérdés

Kb.egy hónapja van szemüvegem, -0.5 -0.75

Azt mondták hordani kell állandóan

De hallottam olyat is, ha nem hordom javulhat

Akkor most hordjam vagy ne?Ha nincs rajtam fáj a fejem

14/l

2017. márc. 15. 10:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Na, szerinted? Az orvos azt mondta hordjad, ha nem teszed, fáj a fejed, ezzel szemben "azt mondták", hogy javulhat. Ki mondta ezt a nagy okosságot? Facebookon osztották meg a többi hülyeséggel együtt?
2017. márc. 15. 10:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt mondták, hogy állandóan hordd, akkor tégy úgy! Ha az "úgy hallottam, hogy....", "szedd azt-meg azt , mert nekem bevált!"...-féle "bölcsességekre" hallgatsz, ha azt hiszed, hogy egyformák vagyunk, mindenkinek uaz a gyógymód jó, vagy rossz, akkor ne lepődj meg, ha méginkább fáj a fejed és tovább romlik a látásod! Vedd komolyan, amit a doki mondott. Bármit teszel, minden alkalommal legyen rajtad, míg ébren vagy!
2017. márc. 15. 10:31
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Javulhat a látásod,de nem azért,mert nem hordod a szemüveged.
2017. márc. 15. 11:56
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem facebookos hülyeség.

Tudomásul kéne venni, hogyha állandóan hordod, a szemed és az agyad hozzászokik és nélküle meg rosszabbul fogsz látni. Márpedig ez annyira kicsi dioptria, hogy nem éri meg ilyen áron javítani, másrészt a romlás nyilván sokkal könnyebben észrevehető lesz majd ha -1-re romlik, mint akinek -5 -ről -5,5-re.

Aki esetleg kételkedik ebben, az agy, mint tudjuk megfordítja a retinára fordítottan érkező képet, egy képfordító szemüveggel erről le lehet szoktatni! Ennyit tehát arról, hogy nem okoz változást a szemüveghordás.

2017. márc. 15. 18:24
 5/14 anonim ***** válasza:
91%
Ha valakinek rossz a látása, az javulni nem fog. Lehet, hogy a szemüveg rontja, vagy gyorsabban rontja, de javulni anélkül sem fog. Ez a hülyeség része, ami hamis reményt ad az embereknek, és inkább évekig nem hordanak szemüveget, akkor sem, ha attól fáj a fejük, mert várják a csodát.
2017. márc. 15. 18:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
3-mas vagyok.Anyum gyerekora óta hord szemüveget és egy picit javult a látása.Nyilván nem sokat és kell neki a szemüveg,de mégis csak javult a helyzet és nem romlott.
2017. márc. 15. 19:12
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

5-ös

Fejfájást csak a rejtett távollátás okoz, nem a rövidlátás, csak szólok.

2017. márc. 15. 21:01
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Fejfájást nagyon sok minden okoz, minden esetben jelzi, hogy gáz van. Csak szólok.
2017. márc. 15. 21:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy JÓL belőtt szemüveg nem ront semmit, anyámnak 35 éve volt olyan hogy kapott egy jóval erősebb szemüveget mint kellett és majd "megszokja a szeme", na az rontott rajta. Ha fáj a fejed nélküle inkább hordd de ekkora dioptriánál még nem leszel megkövezve ha néha nem teszed.
2017. márc. 16. 00:19
 10/14 A kérdező kommentje:
Ez nincs 100%osan belőve, mert az orvos sem tudta eldönteni, hogy melyik lenne jobb, így a végén nekem kellet választani(gyengébbet választottam)
2017. márc. 16. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!