Hordjam vagy ne?
14 éves vagyok, szerdán voltunk szemészeten
A jobb -0.5
A bal -0.75
Tudom, nem nagy dioptriák, ezért kérdem, hogy kell e allandóan hordanom
Azt mondták ott, hogy amikor tudom, hordjam, suliban mindenképp, utcán(ha szégyenleném)nrm muszáj
Hordam 0-24ben?
Így fog tovább romlani?
Vagy ne is hordjam?
A szemüveggel kapcsolatban két nagy tábor van.
A másik azt mondja, minden szemész ostoba, s nem kell hordani a szemüveget.
Én az egyikhez tartozom, s azt mondom, nem kell fokozni a bajt azzal, hogy nem viseled. Nincs semmi szégyellni való rajta. Ha púpos lennél, sánta és kopasz, azon sem.
Fogadj szót az orvosnak, s ne legyen ez hiúsági kérdés. Egész csinos kereteket lehet kapni.
Köszi
Igen, tudom, egy nagyon szépet valasztottam☺
Én pedig a másik tábor vagyok.
Az orvos nyilván nem hülye kimérte, annyi, szemüveggel 0 lesz. Szét kell választani azonban kétfele kb -1 dioptriánál. Alatta ha aránylag rendszeresen hordod, nélküle rosszabbul fogsz látni, márpedig időnként praktikus, sőt muszáj levenni, sport pl.
Egyébként az emberek 95%-nak a füle sem tökéletes, csak mondjuk 80-90%-os, érdekes ott mégsem rohan mindenki hallókészülékért. Egy 90% szem jobba annál, mintsem szemüveggel kínlódjon az ember. És akármit is mond az orvos vannak hátrányai is: torzít, csökkenti a látóteret, párásodik, koszolódik, becsillan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!