Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsét így hogyan...

Kontaktlencsét így hogyan hordjam először csak pár óráig?

Figyelt kérdés
Azt mondták,hogy először csak néhány órára rakjam be a lencsét, de ha elmegyek itthonról, az min. 8 óra távollétet jelent, soha nem megyek el csak pár órára. Múltkor egy alkalommal beraktam, hogy majd sietek haza, de így is 7 órát volt bent és a végén már közelre homályosan láttam. Máshol ha szeretném se tudnám kivenni, mert nem olyanok a körülmények, illetve elég nehezen megy még a ki-betevés. Hogyan lehet ezt megoldani?
2016. jún. 7. 10:57
 1/3 zóna_pocok ***** válasza:
Hordjál oda addig szemüveget mint eddig, és amikor otthon vagy akkor rakd csak be. Ugyanúgy szokni fogja a szemed a lencsét otthon is :)
2016. jún. 7. 12:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Csak -0,75-ös a szemem, emiatt, de főleg azért, mert utálom, szemüvegem sincs. Itthon egyáltalán nem zavar a látásom, csak ha olyan helyre megyek, ahova távolra kell látni (pl. munkahelyen, utcán, boltban, stb.) emiatt is csináltattam lencsét, mert főleg ha rossz az idő akkor sokkal rosszabbul látok, így ha nem itthon vagyok jól jön.
2016. jún. 7. 12:11
 3/3 zóna_pocok ***** válasza:
Nem baj, gondot nem okoz ha otthonra rakod csak be erre a par napra, hiaba latsz jol most kozelre, szoktatnod kell a szemedet a kozeli fokuszalara is 0-s szemmel, mert most ugye 0,75-os. Mashogy nem nagyon tudod megoldani jelen helyzetben, mert ugye nem lehet bent egesznap hogy egyszerre szokjad a tavolra/kozelre nezest. Bird ki igy ezt a par napot :D
2016. jún. 7. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!