Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mennyire szmít tendenciának,...

Mennyire szmít tendenciának, hogy lézerműtéttel helyrehozott szem visszaromlik?

Figyelt kérdés

Itt most nem az öregkori szemromlásra gondolok.

-3,5-ös asztigmiám van, +2-es dioptriával.

2015. jún. 23. 10:01
 1/5 anonim ***** válasza:

A műtét előtt meg fogják kérdezni hogy mióta nem változott a szemed dioptriája. Mert ha tegyük fel hogy évente más és más lenne, akkor nem javasolt a lézeres műtét, hisz ezt a műtétet nem szokás olyan gyakran megismételni mint egy szemüveg cserét. A műtét után alkalmaznod kell azokat a szemcseppeket amik azt a célt szolgálják hogy a szaruhártya sejtjei ne nőjenek vissza. Ha jól emlékszem akkor 1 évig kell ezt a szemcseppet alkalmazni egyre csökkenő mennyiségben. Valamint 1 évig védeni is kell a szemed az UV sugárzástól még télen is. Mert az a sugárzás is sejtvisszanövést váltana ki a szaruhártyán. Utána már nem kell szemcsepp és napszemüveg sem. Valamint a szemed a szárazságtól is védeni kell ez alatt a gyógyulási időszak alatt (kb. 1 év), vagyis ha szükséges akkor műkönny kell, mert a pislogás folyton ledörzsölné a szaruhártya felületén a "hegesedést".

Rákérdeznek még a sebgyógyulásodra is, hogy a bőrödön hogyan szoktak a sebek gyógyulni. Mert valakinél előfordulhat hogy a bőre vastag heggel gyógyul, ezt a szaruhártya esetében is figyelembe veszik. Ha mindez rendben van akkor szerintem nem fog visszaromlani a szemed. De ha kihagytam volna valamit akkor a vizsgálaton mindenről tájékoztatnak.

2015. jún. 23. 10:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos sok tapasztalatok hallottam arról, hogy 5 éven belül visszaromlott valaki szeme. :(
2015. jún. 23. 12:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Azokban az esetekben nem arról lehetett szó, hogy lézeres szemműtét nélkül is folyamatosan romlott a szemük? Nekem évtizedekig sem változott a dioptria hibám értéke, így a lézeres műtét után a jó látás sem változott.

Vagy visszanőhetett a szaruhártyájuk a műtét után?

Az is lehet hogy nem védték előírás szerint a szemüket a műtét után 1 évig az UV-sugárzástól, és emiatt "agresszívebb" lett a szaruhártyájuk regenerálódási hajlama. Ráadásul az utóbbi években erősebb az UV-sugárzás. És láttam olyan szemműtött társamat aki fittyet hányt arra hogy napszemüveg kellene 1 évig odakinn, gondolta ősszel, télen vagy tavasszal minek. Engem sokszor kinevettek a téli napszemüveg miatt amit 1 évig hordtam, de megérte.

2015. jún. 23. 13:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Akit ismerek, azoknak nem igen romlott jelentősen. Akinek igen, őt tájékoztatták is előre erről, mert a műtét előtt is romlott a szeme. Nem is javasolták neki emiatt igazából, de ragaszkodott a műtéthez.
2015. jún. 24. 12:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Remélem, ha alávetem magam, minden rendben lesz
2015. jún. 24. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!