A kontaktlencsét bele lehet tenni ugyanabba a folyadékba?
A folyadékba ázik le a napi kosz, szóval ne tedd vissza a koszos folyadékba még egyszer a lencsét. Mindig öntsd ki miután a lencsét a szemedbe rakod.
Ha így akarsz spórolni az elég rossz módszer, inkább vegyél olcsóbb folyadékot, pl Rossmannban van olcsón folyadék. Legutóbb 900 ft-ért vettem és 4 hónapig kitart nekem.
Az ápolófolyadékoknak ált. 3 hónap a felhasználhatósági ideje, ezen belül lehet gazdálkodni, de a legnagyobb kiszerelésű folyadékok (olyan 3dl körüliek) simán elegendőek ennyi ideig. Az én elvem az, hogy higiéniai szempontból előnyösebb minél gyakrabban cserélni mind a lencséket, mind a folyadékot, mind a tárolótokot; mégiscsak a szemünk egészségéről van szó.
Az már eleve nem jó, ha koszosnak tűnik a tokban lévő lötty, hiszen az azt jelenti, hogy fizikailag is benne van vmi, amitől kényelmetlen lesz a lencse plusz fertőzést is okozhat. Ergó ne várd meg, amíg becsuvásodik a folyadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!