Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi tévő legyek?! Miért van...

Mi tévő legyek?! Miért van ez?! MI TÖRTÉNIK VELEM?!

Figyelt kérdés

Nagyon félek, el is vagyok keseredve rendesen! 16 éves vagyok ÉS ha égre vagy világos felületekre nézek rengeteg szikrát látok, emellé migrénből(?) adódóan kicsit statikusan is látok- visual snow. (ki lett vizsgálva, de nem találtak semmit!) ÉS még a fülem is zúg, sípol, bár ez lehet már a sok stressz miatt...

Ha ez nem lenne elég.. még a két szemem is dugig van üvegtesti homályokkal. Most is elsírom magam, ahogy ezt íromm, mi történt 2 év alatt, hogy minden probléma létrejött nálam?! Azért vagyok elkeseredve, mert eddig NEM így láttam és ez csak egyre rosszabb! MI tévő legyek?!

Orvosok azt mondják a szikrák természetesek égen, illetve világos felületeken. DE MI EZ?! MI TÖRTÉNIK VELEM!

Érzem meg fogok őrülni, labilis lettem érzelmileg. Mély depresszióba fogok kerülni előbb utóbb, ha ezen nem tud valaki segíteni!

Orvosok nem megnyugtattak, inkább ellenkezőleg. Mivel nem tudják kezelni a panaszaimat, betegségeimet okát se igazán tudják, így félek, nagyon! Mondják, próbáljak ne foglalkozni velem, de ez lehetetlen, TELJESÍTHETETLEN!

Sokszor gondolkozom már azon, hogy lehet jobb lenne vaknak lenni!

A szikrák és az üvegtesti úszókáló szemétládák idegesítenek a legjobban! Ha nappal megmozdítom a szemem már örvényeket látok, ahogy mozognak ezek!

SEGÍTSÉG! NEM TUDOM MI TÖRTÉNIK VELEM! :( Mindent megvizsgáltak, azt mondták szinte tökéletes az egészségem, de erre fel... Kihez forduljak? Szüleim hülyének néznek! Nem hiába már én is annak érzem magam, de ezek valós dolgok!

VALAKI SEGÍTSEN! NYUGTASSON MEG!

Van-e valaki még ilyen helyzetben mint én. Ki fogok készülni...

2014. jan. 26. 20:51
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Megjegyzem még az előzőhöz, hogy nekem a visual snow gyenge, a fülzúgásom volt lelkileg a keményebb. (És főleg a halláskárosodás, ami pont a beszédfrekvencián van, így pl. nem hallom a suttogást egyáltalán, háttérzaj mellett a sima beszéd megértésével is vannak gondjaim.)

A szememmel az említett enyhe v. s. mellett még néhány érdekes tünetem is van, amiknek még neve sincs, például időnként ha mozgatom, nagyon durva éles felvillanások lesznek belőle, van amikor magától is vibrál. Na, az egy időben nagyon para volt a számomra. Biztos voltam benne, hogy a retinám szakad le éppen.

A lényeg viszont az, hogy nem szabad belemerülni abba, hogy neked mennyire szar. Mert akkor tényleg szar lesz. Tanulj meg élni.

Nézd meg Mosolykát, hogy neki milyen szar. Ajánlom a "Te döntesz" c. könyvet...

2014. márc. 30. 23:14
 42/47 anonim ***** válasza:
Utolsó: erről beszéltem! Teljesen egyetértek! Problémáink vannak sajnos, nem érdemeljük meg, de nem szabad, hogy rátelepedjenek az életünkre.
2014. márc. 31. 11:08
 43/47 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező! Nem tudom, mi történt veled az elmúlt három évben, de remélem, azóta sokkal jobban érzed magad. Hidd el, nem vagy egyedül. Nekem fülzúgásom ugyan nincs, de üvegtesti homályaim és visual snow-m igen. És még csak 20 éves vagyok! A homályok három éve kezdődtek, akkor csak két darab volt, azóta kb. négyszer annyi. Én is napokat sírtam át miattuk, volt, hogy az utcára nem mertem kimenni. Aztán rájöttem, hogy hiába keserves, nem lesz jobb. Ezt osztotta az élet, így kell végigcsinálni. Igen, nehéz velük együtt élni, de muszáj. Nekem is volt, hogy nem tudtam tőlük olvasni, de nem álltam le keseregni, megráztam a fejem, arrébb úsztak és csináltam tovább a dolgom. Meg lehet szokni. Volt, hogy hónapokig nem láttam őket, aztán visszatértek és régi ismerősként köszöntöttem őket. Néha, amikor unatkozom, fel-le nézelődöm és nézem, ahogy mozognak. Olyan, mintha keringőznének. Ha meg nagyon nem bírom, felcsapom a napszemüveget és megyek a dolgokra. Úgy kevésbé zavaróak. De képzeld, nekem visual snow-m azóta van, amióta az eszemet tudom. Én is statikusan látok, én is látom a szikrákat az égen. Világ életemben zavart, de nem szóltam senkinek, mert azt hittem, hogy mindenki így lát. Hát hidd el, az sem volt valami csodálatos érzés, amikor megtudtam, hogy ez nem normális. Hogy nem mindenkinek kell ezzel együtt élnie. Az is a pokol volt. Miért pont én? Miután megtudtam, hogy a legtöbb ember ezek nélkül, tisztán lát, sokkal jobban figyeltem rá. Azóta megnyugodtam, és legtöbbször fel sem tűnik. Én például a kék neon fényeket sem tudom elolvasni, osszefolyik az egész. Az emberek körül olyan, mintha egy fényes aurát látnék, mintha világítanának. A világító dolgokból, pl. közlekedési lámpa, digitális óra, kettőt látok. Olvasás közben a sorok közötti fehér részek vibrálnak. Én ráadásul rövidlátó is vagyok, szemüveg nélkül kb. 20 centi távolságra látok élesen az orromtól. Sőt, ha nincs rajtam a szemüveg, a visual snow még rosszabb is, a homályokat pedig ugyanúgy látom. Ezek mind nem normális, idegesítő dolgok. Egyikük sem betegség, nincs rájuk gyógymód. Az ember vagy kesereg rajta egész életében, vagy elfogadja és örül annak, hogy így vagy úgy, de legalább lát. Kedves kérdező, gondolom azóta te is megtanultál együtt élni ezekkel a dolgokkal, ennek ellenére írni akartam, hogy érezd, nem vagy egyedül. Én is fiatal vagyok és ugyanez a problémám. Nekem is vannak még most is rosszabb napjaim, de ez van. Menni kell tovább, élni az életet.
2017. jún. 13. 16:36
 44/47 anonim válasza:

Szia, ha még olvasnád.

Kb 10éve van fülzúgásom (tinnitus), 23éves vagyok, a fülzúgással megtanultam együtt élni, több gyógyszert kaptam, semelyik nem hatott, viszont a hallásom olyan jó, hogy a Doktornő sem látott még ilyet, csak fiatal gyerekeknél, olyan hangokat hallok, amit a legtöbb ember nem.

A szikrázásra oda kell figyelni, ha Visual Snow, akkor nincs mit tenni ellene. Ezen kívül ha csak 1-1 pont villan fel, akkor sürgősen orvoshoz kell menni. Ezen kívül még van a "blue field entoptic phenomenon" nevű betegség, ebbe én is szenvedek, talán csak akkor mikor fáradt vagyok, szóval kb egész évben, de eztis meglehetett szokni.

Viszont most nagy számban vannak üvegtesti homályaim, nekem is megjelentek, és ezt egyszerűen nemlehet folyamatosan beúszkálnak, nagyon nagyok, van minden féle, vezetés közben félek is picit, próbálkozok mindennel ellene, de egyenlőre semmilyen vitamin nem segített, még pár hónapot várok, és akkor vagy lézerkezelés, vagy leszívatom az üvegtestet, mert ezekkel nem lehet teljes életet élni.

2018. ápr. 24. 18:00
 45/47 anonim válasza:

Valami ilyesmi: [link]

Csak hunyorítva kb az egész látóterületen ottvan :D

2018. ápr. 24. 18:02
 46/47 bonnie007 válasza:
Sziasztok! Nem tudom, hogy a kérdést feltevőnek azóta sikerült-e megbarátkoznia az életével, remélem igen :) Sajnos féléve nekem is elkezdődött, azt hittem, hogy csak én élek ilyen problémával. Az üvegtesti homályok egyre és egyre többen vannak, már nem csak fonalszerű feketék, hanem gömbalakú átlátszó "vackok" és nem olyan rég elkezdődött a vibráló, remegőlátás is :( ahogyan írtatok remeg a monitor... elkezdtem nyugtatót szedni, mert azt hittem idegi alapon lehet, hogy rettegek megvakulok. Nekem is közlekedő lámpák fénye zavaró, szétfolyik. Szörnyű ezzel együtt élni... az mondták üvegtesti leválás okozza, de már lassan több mint féléve van és kb 8 szemorvos mondta hogy minden rendben van nálam - szemészetileg. Állandóan kontrollra járok, de csak nyugtatgatnak. A sportot abba hagytam, hogy óvjam a szemem, de kb ettől a lelkivilágom még rosszabb lett! Most elkezdtem újra, megpróbálom a régi életem élni. Nektek sikerült?
2019. jan. 31. 10:56
 47/47 anonim válasza:

Én csak homályokat látok mindkét szememben valamint kék színű fényvillanást felül ha gyors fel-le szemmozgást végzek valamint csak nagyon sötétben vagyok képes érzékelni.

A homályok a bal szememben több van mint a jobb ban de azok nem zavarnak mert nem csinálnak jelentős árnyékot egyet leszámítva de az lentre esik és periféris részhez viszont a jobb szememben csak egy van de az az egy a látásom centrumában szeret lenni és elég nagy és sötét is ez kellemetlen nagyon és megszokhatatlan.

Szívás.

2021. márc. 5. 00:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!