Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi tévő legyek?! Miért van...

Mi tévő legyek?! Miért van ez?! MI TÖRTÉNIK VELEM?!

Figyelt kérdés

Nagyon félek, el is vagyok keseredve rendesen! 16 éves vagyok ÉS ha égre vagy világos felületekre nézek rengeteg szikrát látok, emellé migrénből(?) adódóan kicsit statikusan is látok- visual snow. (ki lett vizsgálva, de nem találtak semmit!) ÉS még a fülem is zúg, sípol, bár ez lehet már a sok stressz miatt...

Ha ez nem lenne elég.. még a két szemem is dugig van üvegtesti homályokkal. Most is elsírom magam, ahogy ezt íromm, mi történt 2 év alatt, hogy minden probléma létrejött nálam?! Azért vagyok elkeseredve, mert eddig NEM így láttam és ez csak egyre rosszabb! MI tévő legyek?!

Orvosok azt mondják a szikrák természetesek égen, illetve világos felületeken. DE MI EZ?! MI TÖRTÉNIK VELEM!

Érzem meg fogok őrülni, labilis lettem érzelmileg. Mély depresszióba fogok kerülni előbb utóbb, ha ezen nem tud valaki segíteni!

Orvosok nem megnyugtattak, inkább ellenkezőleg. Mivel nem tudják kezelni a panaszaimat, betegségeimet okát se igazán tudják, így félek, nagyon! Mondják, próbáljak ne foglalkozni velem, de ez lehetetlen, TELJESÍTHETETLEN!

Sokszor gondolkozom már azon, hogy lehet jobb lenne vaknak lenni!

A szikrák és az üvegtesti úszókáló szemétládák idegesítenek a legjobban! Ha nappal megmozdítom a szemem már örvényeket látok, ahogy mozognak ezek!

SEGÍTSÉG! NEM TUDOM MI TÖRTÉNIK VELEM! :( Mindent megvizsgáltak, azt mondták szinte tökéletes az egészségem, de erre fel... Kihez forduljak? Szüleim hülyének néznek! Nem hiába már én is annak érzem magam, de ezek valós dolgok!

VALAKI SEGÍTSEN! NYUGTASSON MEG!

Van-e valaki még ilyen helyzetben mint én. Ki fogok készülni...

2014. jan. 26. 20:51
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:

Hányszor írod még ki a kérdést az üvegtesti homályaidról?

Menj szemészhez, ha nem veszi komolyan, menj másikhoz.

Saját magadat készíted ki, ha ennyire pörögsz rajta. Biztos vagyok benne, hogy ebben az idegállapotban már némileg el is túlzod a dolgot.

Nem kicsinylem le a problémát, de nyugodj meg, pár üvegtesti homály nem tette még tönkre senki életét.

Gyulladás, vitaminhiány is okoz ilyen panaszokat.

Tudsz valami konkrétumot az állapotodról?

Csak a konkrétumokkal érdemes foglalkozni, nem a kitalációkkal.

2014. jan. 26. 21:03
 2/47 anonim ***** válasza:

Fentivel egyetértek. A szikrázás is normális dolog, és az üvegtesti homályok is normálisak, mindezek pl. nálam is vannak. A kelleténél sokkal-sokkal jobban rápörögtél, nyilvánvaló, hogy inkább lelkileg nem vagy rendben, mint testileg.

(üdv, egy szintén fülzúgóst és halláskárosult :) )

2014. jan. 26. 21:26
 3/47 A kérdező kommentje:

1. válaszoló: 2. alkalommal írtam ki, nem hiába. Hidd el nem ok nélkül írom én ezt ki! Félek! Nem hiszem, hogy ezek annyira normálisak lenének. 16 évesen az üvegtesti homályoknak legkisebb jelét se kellene észre vennem elméletileg. Hát még körülbelül 30 db-ét! Most hogy lehavazott.. kegyetlen állapot. Mintha egy telibe rakott háló mozogna látóteremben.

A szikrák azt már inkább elképzelem, hogy normális világos felületeken (retina erei), de ez sem normális annyira, hisz bárkit akit megkérdeztem abból kettő ember mondta azt, hogy igen. (17-ből)

Ami abszolút nagyon idegesít: vibrálva látok, szemcsésen látok, statikusan látok. Le se tudom írni vagy mefogalmazni. Annyit tudok, hogy mintha havazna folyton így látok, ez októberben kezdődött. Üvegtesti homályokhoz még annyit.. lehet, hogy mert rápörögtem jobban látom, de ha nem figyelek rá akkor is látom, hisz egyszer csak megtöri a fényt vagy kirajzolódik és rögtön rájuk koncentrálok.

Természetesen már magamat teszem tönkre. Fáj az, hogy pár éve szinte hunyorgás nélkül néztem égre és nem voltak ezek a kis férgek!!! Ez bánt engem.

2014. jan. 27. 18:17
 4/47 anonim ***** válasza:
Állítólag az üvegtesti homályra sokan meg szokták próbálni a rutascorbint, de sokáig kell szedni, hogy történjen valami.
2014. jan. 27. 18:21
 5/47 anonim ***** válasza:

Azt mondd már meg, hogy miért nem vizsgáltatod ki magad (ha voltál, akkor megint). Érted a problémát: itt hiába pörögsz, magad idegesíted. Ezzel orvos tud mit kezdeni, és a kérdéseidre hitelesen orvos tud válaszolni csak.

Nem tudod, mi történik veled, mert nem magyaráztatod el magad senkivel. Még ha komoly is a dolog, sokat segítene rajtad, ha tisztán látnál az ügyben. Ehhez jogod van. Ha az eddigi dokik nem vették komolyan a dolgot, menni kell a következőhöz!

2014. jan. 27. 19:02
 6/47 A kérdező kommentje:

Decenben feküdtem novemberben egy hétig kórházban ennek kivizsgálására. Belgyógyászat, szemészet, neurológia, füll-orr-gégészet/audiológia. Végül mindenhol azt találták, hogy minden rendben van. Semmi olyan ami okozhatná panaszaimat.

A szememre mondtak valamit hogy hipermittodménmiafrász, de az se jelentős.

Fülzúgásom és a látászavaromra mondták, hogy ESETLEG nyaki gerinc okozhatja.

2014. jan. 27. 20:36
 7/47 A kérdező kommentje:
Debrecenben*
2014. jan. 27. 20:37
 8/47 anonim ***** válasza:

Ez az esetleg nem hangzik jól. Nem haldokolsz, így őket nem fogja érdekelni, ha te nem mész vele előre.

És szerintem az is alap lenne, hogy tudd a probléma nevét, és tudj róla pár dolgot. Így persze, hogy riaszt, a leírtak alapján fingod sincs, hogy mi újság a saját szervezeteddel.

2014. jan. 27. 20:40
 9/47 anonim ***** válasza:

Öööö.... most találtam meg a webbetegre kiírt kérdésedet is. Tuti te vagy.

"Jó estét / napot! Pár hónapja látászavarom és fülzúgásom van. A látászavar szikralátás (világos felületeken pl. kék ég, vagy fehér fal, lap stb.) és szemcsésség, vibrálás (visual snow, ha minden igaz), ez sötétedéssel egyre rosszabb. Ehhez egy - másfél hónapja fülzúgás is társul már. A gyerekorvos sürgősséggel küldött a Debrecenbe ennek kivizsgálására. Itt részt vettem neurológia és belgyógyászati vizsgálatokon.Koponya MR szerencsére mindent rendben talált. Szemészorvos is megvizsgált, üvegtesti homályokon (elég sok van) kívül rendben vagyok. Hallásvizsgálat: csaknem teljes hallást mutat (J:6%% B:5%). Sokat fáj a nyakam, ropog és "kotyog" néha. Nyaki gerinc probléma okozhatja panaszaimat? És még egy kérdés. Üvegtesti homályokra van megoldás? Nagyon zavaróak és elég sok is van. Műtétmentes megoldás van rá? Örülnék, ha megtudhatnám okát panaszaimnak. Előre is köszönöm válaszát!"

Már orvos is válaszolt neked neten.

Nem tudunk jobbat mondani, ha nem vagy elégedett a válaszokkal, további vizsgálatokra kell menned.

2014. jan. 27. 20:41
 10/47 A kérdező kommentje:

Valóban.

De látod? Most is csak egy választ kaptam az is csak talán.

Igazad lehet. Új kivizsgálások, csak nem tudom hol kezdjem el.

2014. jan. 27. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!