Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 20 évesen másnak is ennyire...

20 évesen másnak is ennyire rossz a szeme (mínusz 5-6-os)?

Figyelt kérdés

távolra nem látok túl jól. homályos minden. csak az egyik szemem minusz 6-os, a másik minusz 4 körül van.

több,mint 2 éve voltam kb utoljára szemészeten.akkor volt minusz 5-ös a jobb szemem. tehát most csak tippelek,hogy kb minusz 6-os lehet azóta. szemüveget nem hordom,mert azóta romlott a szemem ugye.és a lencséi így nem jók már(nem látok vele túl jól csak megfájdul a fejem és egy kicsit homályosan is látok a szemüveggel).

hogyan lehet javítani a látáson?? a lézeres szemműtét ér valamit?

2012. dec. 30. 15:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem kb. 10 éve, 16-17 éves korom óta -5 és -8.

Szemműtéten én is gondolkozom, sok ismerősöm áradozik róla, csak mégis egy műtét ráadásul jó drága. A magas dioptria miatt a PRKt-t nem is csinálnák meg, a Lasikból pedig a biztonságosabb Intralasik 250e és hiába lézer, mégis lebenyképzés. De viszonylag nagy eséllyel javul utána a látás.

Ezen kívül szemüveg vagy kontaktlencse, ha semmit sem hordasz hogy látsz? Nem zavar a homály? Én még éjjel pisilni is szemüvegben megyek, nappalra pedig kontaktlencse.

2012. dec. 30. 20:02
 12/16 A kérdező kommentje:

Sajnos drága várok akkor 2 évet a műtéttel, de akkor elmegyek megnézetni majd ha tényleg ingyenes.

bár sejtem ,hogy azt fogják mondani,hogy ezt meg kéne műteni.

Az igazság az, hogy már megszoktam az évek alatt a homályos látást. mikor szemüvegem volt akkor sem hordtam rendszeresen nálam volt mindig, ha kellett felvettem. a szemüveggel kapcsolatban csak az zavar, hogy ha leveszem akkor anélkül nem látok semmit , akkor vagy szemüveg nélkül látok még vagy szemüveget leveszem és semmit...

2012. dec. 30. 20:29
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi a videót megnézem=)
2012. dec. 30. 20:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Én 22 vagyok és 5,5 körül van, már egy ideje nem tudom követni, mert minden évben romlik.

De én el nem tudom képzelni, hogy hogy vagy meg szemüveg nélkül, nekem már ahhoz is közelebb kellene hajolnom szemüveg nélkül, hogy írjak.

Egyébként a lézeres műtét csak amolyan tüneti kezelés.

2012. dec. 30. 21:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Amíg szemüveges voltam, addig folyamatosan romlott a szemem, 23-24 évesen, nem emlékszem pontosan, váltottam a kontaktlencsére, attól megállt a romlás(érdekes módon, mert felelőtlenül használtam a lencsét...), aztán tavaly megműttettem. A jobb szemem 7,75-ön a bal 6,25 századon állt(mínuszos).

Néha már szégyellem, hogy miket észreveszek az új látásommal:D. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz, pedig az elején mésg gyengélkedett is a szemem regenáció közben.Természetesen megfizettem bőven az árát, de előbb-utóbb visszahozza az árát, mivel nem kell semmit plusszban a látásomra fordítani:).

2013. jan. 5. 20:44
 16/16 anonim ***** válasza:
2013. jan. 10. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!