Ha egyébként nem vagyok szemüveges, de felveszek egy minusz nem tudom hanyas szemüveget, és a távolabbi dolgokat sokkal, de sokkal élesebben látom vele, akkor az azt jelenti, hogy rossz a szemem?
a mínuszos szemüvegek a közellátóknak valók, vagyis azoknak, akik messzore nem látnak. Gépezéshez, olvasáshoz semmiképp ne viseld, mert a szem próbál alkalmazkodni hozzá, és nagyon elromolhat.
ha egy osztályteremben a leghátsó sorból is rendesen látod a táblát szemüveg nélkül, akkor nincs szükséged rá.
Nem, én ezt nem hordom, amúgy nem gagyi, optikában csinálták, a testvéremé. csak felvettem kíváncsiságból, és észrevettem, hogy a távoli dolgokat sokkal jobban látom vele, mint nélküle, de ez eddig nem akadályozott semmiben, csak most gondolkodtam el rajta, hogy ha ezzel jobban látok távolra, akkor lehetséges, hogy nekem is kéne szemüveg?
Csak ez érdekelne, hogy egy minuszos szemüveggel mindenki jobban lát e távolra, vagy csak az akinek rossz a szeme?
A minuszos egyébként mit jelent? Azt milyen látóknak adják?
Jaj, köszönöm, közben megkaptam már rá a választ, hogy a távollátóknak való.
Igazából én már nem vagyok iskolás, így nem tudom, hogy jól látnék-e a leghátsó padból :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!