Hallottatok a cilinderes szemről? E tudnátok magyarázni nekem, hogy az mi?
Normál esetben az a rész, ami a képen piros és kék vonalakkal van elmetszve, az egy gömbfelszín, tehát a kék és piros vonalnak ugyanakkora a görbülete.
Cilinderes szemnél pedig nem, pont úgy, mint a képen.
Hogy lehet-e így kontaklencséd, azt nem tudom, meg kell kérdezni az orvost.
A cilinder szó hengert jelent.
A szemlencse - mind a neve is mutatja, egy lencse. Egy (üveg)lencsét úgy lehet elképzelni, hogy van egy üveggolyód és abból levágsz egy szeletet, aki kör alapú és egyformán görbül (magasodik) a közepe felé. Ez a szférikus lencse.
Ha nem gömböt, hanem üveghengert veszel, és abból vágsz le egy (hosszirányú) szeletet, akkor az is lencse, de csak kereszben görbül, hosszában nem. Ezt nevezik cilinderes (hengeres) lencsének.
A legtöbb ember szeme nem szabályos gömb, hanem kicsit ovális, ezért a szemlencse sem szférikus alakú, nanem valamennyire elnyújott formájú, közelit a cilinderes alakhoz. Amit neked irtak, hogy 4-es cilinder, az ennek az átmeneti formának a mértékét adja meg, ez az optikusnak szükséges a lencse elöállitááshoz.
A legtöbb esetben ilyenkor is lehet kontaktlencsét használni, de csak direkt erre a szemre gyártottat.
Lehetséges.
Akinek cilinderes szemüveg kell annak tórikus kontaktlencsét írnak fel.
A cilinderes szemüveggel az asztigmia-t korrigálják.
Az asztigmia egy fénytörési hiba. Nem ritka, van pár ismerősöm akinek van.
A kontaktlencséd drágább lesz mint egy olyannak akinek nem kell cilinderes lencse.
Az én lencsém 7000ft 3 hónapra, egy ilyen tórikusban már 12.000ft
5000ft-tal drágább de ez 3 havi adag tehát kevesebb mint 1.700ft-tal többet fizetsz majd havonta mint egy olyan akinek nem kell tórikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!