Most akkor rossz vagy jó a szemem?
Figyelt kérdés
Kismértékű rövidlátó vagyok, legalábbis ezt állapították meg 1 éve. Nálam az, hogy rövidlátó a szemem azt jelenti, hogy rossz, ezért szemüveg kell (nem hordtam eddig még soha, mivel szerintem az jobban elrontja), de azt vettem észre, hogy reggel ébredés után, vagy ha pihentetem a szemem, akkor sokkal jobban látok az elvileg közellátó szememmel is, olyannyira, hogy a 3 méterről olvasandó látásvizsgáló táblán a 20/20-as sort is látom nagyjából. Most akkor mivan?2012. dec. 11. 08:30
1/2 anonim válasza:
Lehetséges, hogy túlerölteted napközben, vagy A-vitamin-hiányod van, vagy nap közben túl keveset pislogsz, és ezért "éhezik" a szemlencse - ezek egyelöre pihtentetéssel javulnak.
Ha akkor végzik a látástesztet, amikor fáradt a szemed, más eredményt kapsz, mintha kipihenten.
Ha meg ksimértékben rövidlátó vagy, az NEM azt jelenti, hogy állandóan szemöveg kell, hanem hogy olvasásho,z gépezéshez kell, hogy ne eröltesd túl.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen ez a másik problémám, hogy itt helyben szemészet csak délután van, így általában alkalmassági vizsgálatok vagy egyéb okok miatt csak délután 5-6 óra számítógép előtt végzett munka után tudok elmenni, amikor is persze, hogy rosszabbul látok. Orvos meg megállapítja rosszul látok és írja is a szemüveget fel. Reggel 8 kor lenne a vizsgálat teljesen más eredményt hozna...
2012. dec. 11. 08:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!