Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit tudok kezdeni az életben...

Mit tudok kezdeni az életben ha színtévesztő vagyok?

Figyelt kérdés

Azok a szakmák amiket szeretnék csinálni ki estek.

Nem tudom mit tegyek. Egyszerűen a többi szakma ami nem zárja ki a színtévesztőket szinte egyik sem érdekel.

2012. jún. 25. 22:04
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:

ma 23:25

Tervezgetem, hogy megpróbálok egy ilyen szemüveget, ha lesz rá pénzem. Nekem repülőorvos mondta amúgy, hogy aki színtévesztő korlátozással alkalmas lehet sportrepülésre. Akkor most mivan?

2012. júl. 8. 23:51
 22/51 anonim ***** válasza:

tegnap 23:51

Hát, nem tudom, én megfogom nézetni egy ilyen szemésznél akinek vannak ilyen műszerei a szemem, hogy milyen mértékben tévesztem. Amit linkeltem oldalt pár kommenttel ezelőtt ( [link] abban azt írják, hogy ha kicsi a mértéke akkor lehetséges.

Nem tudom, te hogy vagy vele, én mindent látok csak a pöttyös táblán kettőt nem, (vagy egyet, nem tudom, két éve volt ilyen vizsgálat suliban) és ezért a műszerek ki tudják mutatni a mértékét. Azért egy normál színtévesztő a közlekedési lámpán is keverheti a színeket. Én látom a lámpán is a fák lombján a színárnyalatokat (egyik fa sötétebb zöld, míg a másik világosabb kicsit) stb. Pedig elvilleg vörös-zöld színtévesztő vagyok.

2012. júl. 9. 10:16
 23/51 anonim ***** válasza:

ma 10:16

Én viszont jó sokat nem látok abban a könyvben. Akkor lehet, hogy nálam durvább. Amúgy lámpákat én is látom.

Lehet, hogy mi fakóbban látjuk az egész világot, mert szokták mondogatni pl, hogy milyen szép színek vannak ősszel, de én undorítónak látom az egészet.

2012. júl. 9. 10:56
 24/51 anonim ***** válasza:

ma 10:56

Akkor a lámpásat én írtam rosszul, azt a színvakok nem látják. Végül is a színeket te is látod, csak az árnyalatait nem annyira. Igazából nekem nem is tűnt fel, még most sem, hogy színtévesztő lennék, csak a pöttyös táblákon látom. Nagyon nem zavarna, ha ettől függetlenül lehetnék pilóta vagy olyan, ami színtévesztés miatt nem lehetek :(

Egyébként egy vitorlázó repülő oktató mondta nekem, hogy Amerikában mindenki repülhet aki nem vak és van legalább 1 keze és 2 lába. (Tehát a színtévesztők is)

2012. júl. 9. 12:23
 25/51 anonim ***** válasza:
Utasszállítógépekkel, helikopterekkel ott sem repülhetnek szerintem, max Cessnával. Nekem meg az lenne a cél.
2012. júl. 9. 20:42
 26/51 anonim ***** válasza:
Nekem is, de nem tudom hol lehet helikopterpilótaként dolgozni. (Katonaságon kívül)
2012. júl. 9. 23:07
 27/51 anonim ***** válasza:

mezőgazdaság, mentők, sétarepülés

állítólag nagy helikopterpilóta hiány van.

2012. júl. 9. 23:08
 28/51 anonim ***** válasza:
Értem, mert gondolkodtam azon én is, csak azt olvastam, hogy a rendőrségnél ingyen kiképeznek, csak ugye oda se könnyű bejutni. A mentőkhöz meg minimum 1000 repült óra kell azt hiszem és oktatói igazolvány vagy nem tudom minek hívják (oktatónak kell legyél).
2012. júl. 10. 11:38
 29/51 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, megtaláltam a Magyar Légimentőknél:

"Nagy tapasztalatú, oktató jogosítással rendelkező, több ezer órát repült pilóták dolgoznak a Kft.-nél, akik megfelelnek az extrém kihívásokkal teli feltételeknek, hiszen náluk nem egyszerűen egy sétarepülésről van szó, hanem rendszeresen súlyos balesetekhez, sérültekhez kell minél gyorsabban és biztonságosabban elvinni az orvosi teamet."

2012. júl. 10. 11:45
 30/51 anonim ***** válasza:
Az alapképzésben asszem bennevan 50 repült repült óra, és 5 kb 5 millába kerül az egész. Ha van pénzed, akkor simán gyarapíthatod az óráid számát. Mondjuk nekünk ez érdektelen, mert színtévesztők vagyunk :D Amúgy én mozdonyvezető is szívesen lennék.
2012. júl. 10. 11:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!