Most akkor kinek higyjek?
Nehéz kérdés, nekem 5-6 évig volt rossz szemüvegem, és mellette nem romlott a szemem. Állandó használatra volt írva, és ahogy felkeltem, hordtam, soha le se vettem, kivéve, ha aludni mentem. De ez az én esetem, más esetről, aki ismerős, tudom, hogy sokat romlott neki rossz dioptriájú szemüveggel szintén több év távlatában.
Figyelj nekem szemészeten, és szemészeti klinikán is kétféle értéket mértek az egyik szememre. Az optikusnál az orvos azt mondta le kellene negyed dioptriával venni a lencsét, mert nem jó, ha pont akkora, mint amilyen rossz a szem. De most úgy látom, hogy rosszabb, hogy le van véve, és hülyén érzem magam, mert hallgattam az orvosra (és ő orvos volt, nem és optometrista). Jövőre ha újra megyek szemészetre muszáj alapon rendes lencsét kell mostmár csináltatnom. Az ember tényleg nem tudja, hogy kinek higgyen. :(
Mégvalami, amikor nekem megállapította háziorvos iskolai vizsgálaton, hogy nem látok jól, nem mentem el szemészetre. Már akkor mentem el, mikor semmit nem láttam onnan, ahonnan olvasni kellett volna.
Állítólag a szem javításának egyik lehetséges módja, hogy letesszük a szemüveget. 1-1,5 éve szemtornát végzek, napoztatom is a szemem, van amikor huzamosabb ideig nem ülök géphez. Nem hordom állandóan a szemüvegem. Emiatt úgy éreztem (amikor szemészeten voltam pár hónapja), ez mintha javított volna a szememen (de mivel a rosszabbik ugyanolyan volt, mint 5-6 éve, nem biztos). De nem is romlott. Viszont az általános iskolás tapasztalt az, hogy nem hordtam, és csak rosszabb lett. :(
Bocsi, kimaradt:
*Nem hordom most, és nem hordtam a szemtornász hónapokban a szemüvegem állandóan
*Viszont az általános iskolás tapasztalt az, hogy nem hordtam, és csak rosszabb lett. :(
-hozzátéve, hogy akkor nem mentem szemüveget csináltatni, mikor küldött az orvos, és úgy nem hordtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!