Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen vizsgálat mutatja ki a...

Milyen vizsgálat mutatja ki a látóideggyulladást?

Figyelt kérdés

2 hete szinte semmit nem látok a bal szememre. Szemészeten minden negatív, egyedül a látótérvizsgálat mutatta ki a látótérkiesést. Neurológusnál minden negatív. Agykoponya MR is negatív.

Ahogy a neten olvasgatok, talán látóideggyulladás lehet. Melyik konkrét vizsgálat mutatja ezt ki?

2011. máj. 2. 14:19
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:

Gratulálok a kislányodnak az első lépéseihez!

Téged mennyire zavar a mindennapokban, hogy fél szemedre nem látsz, vagyis alig látsz?

Engem rettenetesen bosszantott, amíg teljesen meg nem gyógyultam, hiszen nem lehet nem észrevenni, szem elött van.

Most már biztosan tudod a pécsi vizsgálat eredményét is, majd írd meg!

Mi jól vagyunk. Délutánonként lenn vagyunk a Balcsin, másképp nem lehet elviselni ezt a hőséget.

Minden jót Nektek!

2011. júl. 14. 14:04
 42/59 A kérdező kommentje:

Szia, sajnos kimondták a diagnózist, tényleg Devic szindróma. A gerincemet nem támadta meg, voltak MRI vizsgálatok. Sem a koponyában nem találtak semmit, sem a gerincen. Szóval nekem "csak" a szemet támadta. Olyan mint egy látóideggyulladás, végülis az, csak a levett vérből kimutatták az ellenanyagot. Így már Devic :( Autoimmun betegség. Ahhoz hogy évek múlva ne támadja meg a másik szemem vagy a gerincem, erős gyógyszereket kell majd szednem. Medrol kb napi 100 mg, 1 évig, folyamatosan leépítve. És Imuran, azt több évig.

Pécsett vettek vért, a biztonság kedvéért újra megnézik az ellenanyagot.

Körvonalakat látok és homályt is, és a közeli nagy méretű betűket el tudom olvasni, pl a tápszeres dobozon :) Egyensúlyérzékem nagyjából jó, bár a hastánc órákon (járok) néha kibillenek. Már a homály nem zavar, max forgatom a fejem ha balra is akarok látni.

Mi is tűrjük a meleget, pancsolás, reggel-este nagy séták.

Örülök, hogy Ti is jól vagytok :)))

2011. júl. 19. 20:39
 43/59 A kérdező kommentje:
Holnap délelőtt dpl el, hogy milyen kezelést fogok kapni. Vagy "csak" gyógyszer ( Medrol 100 mg/nap, és Imuran ) vagy pedig plazmaferézis is. Ez utóbbi egy eljárás, ahol a véremből kiszűrik a káros plazmákat, talán az is segítene valamit. A professzor Úr holnap megmondja. Félek :(
2011. júl. 25. 17:15
 44/59 A kérdező kommentje:
Nincs meg az eredmény, 1 hetet várni kell :(
2011. júl. 26. 12:11
 45/59 A kérdező kommentje:
Még mindig nincs eredmény, újabb 1 hét eltelt azóta.
2011. aug. 3. 13:38
 46/59 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ennyit várakoztatnak. Gondolom, nem lehet könnyű. Drukkolok!
2011. aug. 8. 00:54
 47/59 A kérdező kommentje:

Kezdek belefáradni :( Még mindig nincs vér-eredmény, szeptember elejére ígérték, ráadásul az az orvos akihez mennem kellett volna, szeptember közepéig szabadságon van.

Aug.30-án megyek Pestre a kezelőorvosomhoz, azt mondta próbál más klinikától segítséget kérni.

Látásom javult.

2011. aug. 19. 13:46
 48/59 anonim ***** válasza:
Ha a látásod javul, az jó hír:)
2011. aug. 19. 18:08
 49/59 A kérdező kommentje:
Nincs eredmény még, és a mai orvosi vizsgálat is 1 hetet csúszik, mert a családban haláleset történt, ma lesz a temetés :(
2011. aug. 30. 08:05
 50/59 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd őszinte részvétem!
2011. szept. 4. 20:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!