Milyen vizsgálat mutatja ki a látóideggyulladást?
2 hete szinte semmit nem látok a bal szememre. Szemészeten minden negatív, egyedül a látótérvizsgálat mutatta ki a látótérkiesést. Neurológusnál minden negatív. Agykoponya MR is negatív.
Ahogy a neten olvasgatok, talán látóideggyulladás lehet. Melyik konkrét vizsgálat mutatja ezt ki?
Gratulálok a kislányodnak az első lépéseihez!
Téged mennyire zavar a mindennapokban, hogy fél szemedre nem látsz, vagyis alig látsz?
Engem rettenetesen bosszantott, amíg teljesen meg nem gyógyultam, hiszen nem lehet nem észrevenni, szem elött van.
Most már biztosan tudod a pécsi vizsgálat eredményét is, majd írd meg!
Mi jól vagyunk. Délutánonként lenn vagyunk a Balcsin, másképp nem lehet elviselni ezt a hőséget.
Minden jót Nektek!
Szia, sajnos kimondták a diagnózist, tényleg Devic szindróma. A gerincemet nem támadta meg, voltak MRI vizsgálatok. Sem a koponyában nem találtak semmit, sem a gerincen. Szóval nekem "csak" a szemet támadta. Olyan mint egy látóideggyulladás, végülis az, csak a levett vérből kimutatták az ellenanyagot. Így már Devic :( Autoimmun betegség. Ahhoz hogy évek múlva ne támadja meg a másik szemem vagy a gerincem, erős gyógyszereket kell majd szednem. Medrol kb napi 100 mg, 1 évig, folyamatosan leépítve. És Imuran, azt több évig.
Pécsett vettek vért, a biztonság kedvéért újra megnézik az ellenanyagot.
Körvonalakat látok és homályt is, és a közeli nagy méretű betűket el tudom olvasni, pl a tápszeres dobozon :) Egyensúlyérzékem nagyjából jó, bár a hastánc órákon (járok) néha kibillenek. Már a homály nem zavar, max forgatom a fejem ha balra is akarok látni.
Mi is tűrjük a meleget, pancsolás, reggel-este nagy séták.
Örülök, hogy Ti is jól vagytok :)))
Kezdek belefáradni :( Még mindig nincs vér-eredmény, szeptember elejére ígérték, ráadásul az az orvos akihez mennem kellett volna, szeptember közepéig szabadságon van.
Aug.30-án megyek Pestre a kezelőorvosomhoz, azt mondta próbál más klinikától segítséget kérni.
Látásom javult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!