Milyen vizsgálat mutatja ki a látóideggyulladást?
2 hete szinte semmit nem látok a bal szememre. Szemészeten minden negatív, egyedül a látótérvizsgálat mutatta ki a látótérkiesést. Neurológusnál minden negatív. Agykoponya MR is negatív.
Ahogy a neten olvasgatok, talán látóideggyulladás lehet. Melyik konkrét vizsgálat mutatja ezt ki?
Nekem úgy volt, hogy megkaptam az első kúra infúziót otthon gyógyszert, amikor az elfogyott, akkor megint teljes sötétség lett.
Másnap irány a kórház és megint infúzió+ itthon gyógyszer.
Remélem, ettől javul a látásod, majd írj!
Köszi a választ, nekem is ugyanígy van, illetve nekem először nem adtak gyógyszert, csak miután teljes sötétség lett. De ahogyan érzékelem, ez a 32 mg nem használ. Naná hogy ettől nem jön vissza a látás, ha előzőleg 1000 mg-okat kaptam...
Rákérdezek majd a pesti orvosnál hogy lehetne-e újra szteroid infúziót kapnom. Te adod nekem a reményt, hiszen Te már túl vagy rajta :)
Mindent köszönök, próbálok intézkedni.
Myra
Sajnos nem tudok menni Kaposvárra. Így is nagyon macerás, mert itt helyben (megyeszékhely) vizsgált 4 szemész, 4 neurológus. Mivel nem léptek egyről a kettőre, most egy fővárosi orvos a kezelőorvosom, ő írja elő a gyógyszert és a kezeléseket, és itt helyben a kórházban kapom a kezelést. Pont ma beszéltem a kezelőorvossal, hétfőn újra Budapestre kell mennem, újra vizsgál s meglátjuk a továbbiakat.
Nagyon macerás a kisgyermek miatt ide-oda járkálnom, a Párom is nehezen kap szabit, alig tudjuk így is megoldani az utazást. Páromnak van jogsija, nekem nincs, így hiába van autónk, busszal megyek mindenhova, amíg a kislánnyal van a Párom.
Sajnos semmi jó hírem nincs :(
Szedem továbbra is a szteroidot, agyi értágítót és vérhígítót. Látásom icipicit javult a műszerek szerint, felül kezdek homályt látni az eddigi sötétség helyett.
Voltam az Amerikai úti Intézetben, ott kizárták az agyi sinus trombosis lehetőségét.
Kedden endocrinologia, szerdán haematológia.
Ami aggasztó, az az, hogy csináltak egy ritka betegség vérből kimutatható ellenanyag-tesztet, amire tegnap este jött az eredmény, sajnos pozitív lett :(
A betegség neve: Devic szindróma. Még nem 100 % hogy nekem ez van, de esélyes :((( Ez egy autoimmun folyamat, a szervezet megtámadja önmagát. Érintheti a látóideget (nekem ettől ment el a látásom) ÉS/VAGY a gerincet. Ami akár bénulást is okozhat. Olyasmi mint a sclerosis multiplex de mégsem ugyanaz. Most új vizsgálatok várnak rám, agyvíz vétel is lesz (iszonyatosan félek tőle), meg új agykoponya MR, és lehet gerinc MR. És lehet mennem kell Pécsre (360 km tőlünk), ott van egy Neurológiai Klinika, ők az egyedüliek az országban akik vizsgálják ezt a betegséget. Kezelése: gyógyítani nem lehet, kezelni kell gyógyszerrel, egyik fajtát életem végéig szedni, és a szteroidot is nagy dózisban (kb 100 mg!!!) hosszú hónapokig.
Szóval el vagyok keseredve és fogalmam sincs, mi lesz. Pécsett mondják majd ki hogy nekem ez-e a betegségem vagy nem.
Köszi hogy érdeklődsz, aranyos vagy.
Sajnos semmi jó hírem nincs :(
Szedem továbbra is a szteroidot, agyi értágítót és vérhígítót. Látásom icipicit javult a műszerek szerint, felül kezdek homályt látni az eddigi sötétség helyett.
Voltam az Amerikai úti Intézetben, ott kizárták az agyi sinus trombosis lehetőségét.
Kedden endocrinologia, szerdán haematológia.
Ami aggasztó, az az, hogy csináltak egy ritka betegség vérből kimutatható ellenanyag-tesztet, amire tegnap este jött az eredmény, sajnos pozitív lett :(
A betegség neve: Devic szindróma. Még nem 100 % hogy nekem ez van, de esélyes :((( Ez egy autoimmun folyamat, a szervezet megtámadja önmagát. Érintheti a látóideget (nekem ettől ment el a látásom) ÉS/VAGY a gerincet. Ami akár bénulást is okozhat. Olyasmi mint a sclerosis multiplex de mégsem ugyanaz. Most új vizsgálatok várnak rám, agyvíz vétel is lesz (iszonyatosan félek tőle), meg új agykoponya MR, és lehet gerinc MR. És lehet mennem kell Pécsre (360 km tőlünk), ott van egy Neurológiai Klinika, ők az egyedüliek az országban akik vizsgálják ezt a betegséget. Kezelése: gyógyítani nem lehet, kezelni kell gyógyszerrel, egyik fajtát életem végéig szedni, és a szteroidot is nagy dózisban (kb 100 mg!!!) hosszú hónapokig.
Szóval el vagyok keseredve és fogalmam sincs, mi lesz. Pécsett mondják majd ki hogy nekem ez-e a betegségem vagy nem.
Köszi hogy érdeklődsz, aranyos vagy.
Szia!
A keddi és a szerdai vizsgálatoknak milyen lett az eredménye?
Az már jó jel, ha látsz egy kis homályt, az is valami, már biztos azóta többet javult.
Remélem, hamar kiderül hogy pontosan, mi a betegséged.
Azért érdekes, hogy mindketten szülés után 8-10 hónappal betegedtünk le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!