Milyen vizsgálat mutatja ki a látóideggyulladást?
2 hete szinte semmit nem látok a bal szememre. Szemészeten minden negatív, egyedül a látótérvizsgálat mutatta ki a látótérkiesést. Neurológusnál minden negatív. Agykoponya MR is negatív.
Ahogy a neten olvasgatok, talán látóideggyulladás lehet. Melyik konkrét vizsgálat mutatja ezt ki?
Szia, 8 napig kapom a szteroid infúziót. Ma ment le a 7.
Javulás: fényt már érzékelek, de tiszta homály minden. Ha előttem áll valaki, a beteg szememmel fel sem ismerem hogy ki az :(
Csütörtökön kell mennem szemészetre vizsgálatra. Nem tudom mi lesz, de nekem nem úgy tűnik, hogy vissza fog jönni a látásom :( Szinte semmit nem látok, a szteroid pedig holnap véget ér.
Biztos, hogy még te is fogsz kapni otthonra tablettákat és még azok is hatni fognak.
Nekem az volt furcsa, hogy nálad hetekig vártak, pedig azonnal meg kellett volna kezdeni a kúrát.
Továbbra is kívánom a legjobbakat!
Nem kaptam semmilyen tablettát. Sőt, a mai szteroid infúzióból is "csak" injekció lett, mert már nem tudtak hova szúrni, rosszak a vénáim.
A neurológus annyit mondott hogy ismeretlen eredetű a betegség. Holnap megyek szemészetre, pénteken kapom meg a neurológiai zárójelentést. Jövő héten megyek Pestre.
Azt hogy miért nem kaptam korábban kezelést: helyben mentem a szemészetre, 3 napig vizsgáltak. SOS kaptam időpontot neurológiára, Pestre agykoponya MRI-re, minden negatív. Akkor magamnak kerestem egy pesti doktornőt aki ilyen látásvesztéssel foglalkozik s hozzá is sürgősséggel mentem. Ő mondta hogy azonnal kórház és szteroid lökésterápia. Itt helyben 3 szemész és 2 neurológus nem igazán tudott mit mondani, csak találgatnak hogy látóideg gyulladás-e vagy sem.
Most majd újra küldenek sella MRI-re meg angió CT-re hogy nézzék az erek állapotát. Meg endokrinológushoz és trombózis-hajlam felé is akarnak vizsgálódni.
El vagyok most keseredve, nem érzem a javulást (vagyis csak a fényt de látni semmit), olyan mintha felesleges lett volna ez a 8 napos kúra.
Semmilyen gyógyszert nem adnak, vagyis eddig nem mondták.
Köszönöm hogy írtál megint, kedves vagy.
Elhiszem, hogy el vagy keseredve, de én csak azt tudom mondani: kitartás!!!!
Még elötted vannak a vizsgálatok, ha nem neurológiai betegség, akkor lehet, hogy meg is tudják műteni a szemedet.
Érdeklődd meg!
Köszönöm a bíztatást. Voltam ma a szemészeten, szteroid kúra ide vagy oda, az olvasótáblán a legfelső számot sem tudom elolvasni. Legközelebb 10 nap múlva kell mennem. Talán holnap a neurológus ír fel gyógyszert, értágítóról beszéltek. Voltaren szemcseppet írtak fel, azt kell napi 4x használnom a szemész javaslatára. Azt mondták türelem, fél év is lesz mire valamennyire javulhatok.
Jaj, próbálom magam összeszedni. Annyira bíztam ebben a szteroidban :(
Ha azt mondják, hogy a te esetedben fél évbe is telhet a javulás, akkor türelem!!!!
Reméljük, lassan, de biztosan visszanyered a látásodat!
Ne csüggedj!!!!!
Szia, köszönöm a bíztatást, ma pont "jókor" érkezett az üzeneted. Képzeld, ma reggelre teljes lett a sötétség, még az a homály is eltűnt, ami volt :( Minden tiszta sötét. Hívtam a helyi kórházat, még csak azt se mondták, hogy menjek be (vasárnap van). Gondoltam holnap bemegyek. De előtte hívtam a pesti orvost, ő rögtön azt mondta, hogy holnap korán reggel irány Pest és ő megnéz. Nem tudom mi a következő lépés, holnap kiderül. Félek hogy ebből nekem is egy újabb szteroid kúra lesz, pedig az elsőt is nehezen viseltem :(
Valamiért nekem nem akar javulni :( De próbálok nem csüggedni. Köszi mindent, tényleg, sokat jelent.
Küldöm a popzitív energiát!
Drukkolok Neked és majd írd meg mit mondott az orvos!
Kislányod tudod kire hagyni?
Minden jót!
Köszi az energiát, rám is fér. Voltam vizsgálatokon, a szemem állapota (papilla, erek) javult, de a látás elment. Doktornő szerint amiatt hogy a szteroid infúziós kúra után itt helyben nem adtak szteroid gyógyszert, hanem hirtelen abbahagyták a szteroidot. Holnaptól kapok szteroid gyógyszert 10 napig, meglátjuk javul-e.
Felvetődött Devic nevű autoimmun betegség lehetősége, emiatt ma vettek vért és antitestet néznek benne (8.000 Ft volt a vizsgálat), hétvégén lesz eredmény, remélem az negatív lesz. Mennem kell csomó vizsgálatra, újra agykoponya MRI, nyaki UH, endokrinológia, trombphília, fel se tudom sorolni, annyi. Felmerült hogy agyvizet is kellene venni, egyelőre nem egyeztem bele mert a császármetszésnél 6x szúrtak meg ugyanott és rémálom volt az egész, fájt és utáltam. Doktornő szerint fogok még látni. Szednem kell a keringésjavító gyógyszert és Voltaren szemcseppet.
A kislánnyal ma az apukája volt, kapott mára szabit. Nyűgös szegény, 3 napja 38 feletti láza van, megy a hasa, szerintem most fog kibújni a foga és azért van mindez. 11 hónapos és még nincs foga, szerintem most kínlódik vele szegény, úgyhogy sem ő, sem mi nem alszunk éjjelente.
Azon töprengek hogy Te is 2x kaptál szteroid infúziót, lehet nálam is újra akarnak, nem tudom. Ha tudnám hogy az segítene, beleegyeznék, de a mostanitól sem jött vissza a látás, bár javult valamennyit, már láttam körvonalakat és nagyobb tárgyakat szombatra....na és abból lett a teljes sötétség vasárnapra.
Szedem a szteroidot gyógyszerben, 32 mg-tól kezdve, 3 naponta felezve az adagot, 12 napig. Egyelőre nincs semmi javulás.
Te az első szteroid kúra után mennyivel később kaptad a második adagot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!