Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egy pillanatra odanéztem ahol...

Egy pillanatra odanéztem ahol szomszéd hegesztett az utca túl oldalán a kertben, lehet káros?

Figyelt kérdés
Hangra megijedtem oda néztem, majd elfordultam és a földet néztem,lehet káros?

nov. 30. 15:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem. Ennyi még nem káros.
nov. 30. 15:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Abszolut nem.
nov. 30. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az eddig begyűjtött Napba nézéseid se okoztak szövődményt. Egy szokásos, 90A vagy az alatti bevont elektródás hegesztés ívének a fénye jóva 5m fölötti távolságból gyakorlatilag nézegethető is lenne másodpercekig (néhányaknak talán percekig is) anélkül, hogy kötőhártya gyulladással vagy látóideg károsodással kellene számolni. Más kérdés, hogy nem szórakozunk ilyesmivel.
dec. 1. 16:01
 4/6 Senior Séf ***** válasza:
49%
Barkácsolásaim során jellemzően lusta voltam elmenni a pajzsért. Volt is párszor kötőhártyagyuszim. De néhány napon belül rendbe jöttek.
dec. 1. 17:00
 5/6 anonim ***** válasza:
54%
A hegesztés pajzs nélkül azért veszélyes, mert UV sugárzás. Vakságot is okozhat, de nem ennyitől. Sokszor, sokáig kell azt nézni h kár legyen belőle.
dec. 8. 00:20
 6/6 anonim ***** válasza:

A legfőbb gond a szemüveg/pajzs nélküli hegesztéssel az, hogy hegesztés közben szoktak repülni ilyen apró fémszemcsék, és ha az egyik ilyen pont a szemedbe repül akkor az belesül a szemgolyódba és ha az belefúródik azt csak a szemész fogja tudni kivenni.

dec. 26. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!