Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyan törlitek a szemüvegetek...

Hogyan törlitek a szemüvegeteket? Nekem már a @-om ki van vele.

Figyelt kérdés

Bárhogy törlöm mindig maszatos marad valahol. Megtörlöm például egyik oldalt maszatos, ha megtörlöm ott ahol maszatos akkor középen lesz maszatos, ha ott törlöm meg akkor utána egyik vagy másik oldalt lesz maszatos megint, ha megtörlöm megint akkor csíkban lesz maszatos és ez így megy addig ameddig egyszer nem lesz csak jó, de legalább fél órás műveletek. Próbálkoztam mindennel, dm-s, lidl nedves szemüvegtisztító kendővel, optikában vettem szemüvegtisztitó spray-t meg törlőkendőt is hozzá, próbáltam szappannal vízzel. De nem is a nedves részel van a gond, hanem amikor már szárazra törlöd.

Ti nem szenvedtek ezzel?

nov. 9. 15:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%
7. De legalább nem zsíros.
nov. 9. 15:52
 12/21 A kérdező kommentje:

"Én soha nem nedvesítem semmivel. Sima, optikában kapható törlőkendő és ennyi."

Voltam már így én is aztán az lett az eredménye, hogy 3 hónap múlva tiszta karc lett az egész. Szóval muszáj nedvesíteni, mert kuka lesz a lencse.

nov. 9. 15:54
 13/21 A kérdező kommentje:
#3 Ezzel meg az a baj, hogy a papucs résznél nem tudod megtörölni, mert a nagysága miatt nem férnél hozzá, tehát megint ugyanott vagy ahol a part szakad, hogy utána sima kendővel kell azt a részt áttörölnöd.
nov. 9. 15:57
 14/21 anonim ***** válasza:
12, most csináltattam új szemüveget, mert 6 éves volt a régi munkaszemüm, és romlott a szemem azóta. Az ofotértben a nő megnézte a gépben, hogy tényleg 18-ban csináltattam, mert hibátlan volt a lencse.
nov. 9. 15:57
 15/21 A kérdező kommentje:
De köszönöm a válaszokat, nagyrészén már túl vagyok 20 év utána, de kiskorom óta ezzel szenvedek, hogy egyszerűen nemtudom megtörölni normálisan. Vagyis előbb utobb sikerül, csak ez a napi fél óra, 1 óra törölgetés elég sok idő és a végére már agyvérzés kerülget.
nov. 9. 15:58
 16/21 anonim ***** válasza:

Akkor csak egy pici víz, egy cseppentés ha ez a bajod.

Vagy ablakmosó folyadék, az is leszed mindent.

Egy csomó hiper-szuper dolgot próbálnak rád sózni, a megoldás meg ott van az orrod előtt!

- mikroszálas törlőkendő

- mosogatószeres víz

- ablaktisztító folyadék

- törölgetés

Lehet választani.

Én elmosom mint egy tányért, utána eltörlöm.

Ha nem szórakozok vele akkor csak ablaktisztító folyadék ráfúj, töröl.

nov. 9. 16:00
 17/21 A kérdező kommentje:
#14 Hát például egy irodai munkánál nem feltétlen fog sérülni akkor rendben is van, de ha például olyan helyen dolgozol, mint egy például egy állattartó telep, ahol az istállóba száll a por, meg a szalma a levegőbe akkor ha te úgy törlöd meg a szemüveget, hogy csak szárazra akkor már azon a héten láthatod a karcokat. :) Szóval szituáció függő.
nov. 9. 16:00
 18/21 anonim ***** válasza:
13. Kivágsz egy kis négyzetet a mikroszálasból és bele a tokba. Bevásárlóközpont autó osztály tele van.
nov. 9. 16:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Én optikában kapható szemüvegtisztító sprayt fújok rá, majd letörlöm a mikroszálas kendővel. Sosem csíkos, foltos, több, mint 10 éve így csinálom. 5 perc sincs az egész művelet.

Annyi, hogy a szemüvegtörlő kendőt nem ajánlatos öblítővel mosni, mert az foltot, csíkot hagy. És gyakran kell váltogatni a kendőt, mert hamar koszolódik.

Kollégám zöldalmás mosogatószerrel tisztítja, az is teljesen jó. Neki optikus javasolta, hogy mindenképpen a zöldalmás kell, az a legjobb.

nov. 9. 18:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Szappan, melegvíz és ha olyan lepergeto réteg van rajta mint nekem, akkor kicsit megrázod,a maradék pár cseppet meg zsepivel felitatod. Ezer éve igy csinalom, nincs csík ☺️
nov. 10. 00:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!