Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi okozhatta, hogy a párom...

Mi okozhatta, hogy a párom hirtelen különböző színekben villódzó kukacszerűséget látott a látó mezejében és nem látta élesen ahova nézett?

Figyelt kérdés

Először szemproblémára gondoltunk, de azt mondta mindkét szemével látta és akkor is ha becsukta.

Két köríves vonal között háromszög szerű vonalakat látott, erre mondta, hogy mint valami villódzó kukac.

Azt mondta, hogy egyébkent nagyon szép látvány volt, csak megijedt, hogy agybaj.

Ha szem probléma lenne, miért látná hirtelen egyszerre két oldalon is?

Kb 10 percig tartott neki aztán elmúlt.

Szemészet legyen vagy egyenesen MRI?

tegnapelőtt 19:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet vérnyomás probléma is.
tegnapelőtt 20:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet 1) u.n. retinamigrén. Ez a mirgén egy olyan változata, ami esetenként fejfájás nélkül jelenik meg, időtartama lehet 5-10 perc, vagy akár egy óra. "Farkasfog"-tünet van jelen, élénk, villódzó, színes, cikkcakkvonal a látómezőben. A látómező beszűkül, megjelenik a vonal, beúszik a látómező közepébe, aztán a széle felé eltűnik. Van, akinél gyakori, másoknál csak félévente-évente egyszer fordul elő, van, hogy soha többé. Ez neurológus tudja kivizsgálni, nem feltétlenül jelent veszélyt a látásra, gyakoriságát kell figyelni, időtartamot, szakorvos ezekre kérdez majd rá.

2) lehet retinaleválás tünete, azonnali orvosi segítséget igényel a látás megmentése érdekében. Retinasérülésnél "fekete függöny" ereszkedik a látómező teljes, vagy egy részére, órákon belül elhalhat az ideghártya. Ha a párod látása a fényes tünet óta normális, lehet egy harmadik opció is 3) széli -határhártya-leválás. Ez van nekem. Ez a szem öregedésével járó természetes folyamat, a kocsonyás csarnokvíz elfolyósodik. Ilyenkor a szem belső burka elválik a külsőtől, és időnként húzhatja a retinát, ami fényes villanásokkal járhat. Szerencsére ez csak nagyon ritkán jár retinaleválással, de én elrohantam kivizsgáltatni, biztos ami biztos (és igen, szép látvány volt, de bepánikoltam).

Ha befejeződik a folyamat, elmúlik a tünet, nekem 1 éve nem jött vissza, előtte havonta.

4) hirtelen vérnyomáskiugrás (extrém, pl. 100-ról 150-re fizikai erőfeszítés+koffein túladagolás esetén) szemkáprázás szikralátás előfordulhat.

5) vércukorszint hirtelen leesésekor is, felfedezetlen cukorbetegség, IR esetén.

Szóval, a szemprobléma a ritkább.

Most ennyi jutott eszembe, mi okozhatja

tegnapelőtt 21:38
 3/3 anonim ***** válasza:
tegnap 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!