Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Dioptria, cilinder, teljes...

Dioptria, cilinder, teljes káosz, segítség ?

Figyelt kérdés

Teljesen össze vagyok zavarodva.

Van egy szemüvegem, ami szegény olyan régi meg karcos, hogy már a gépek sem tudják beolvasni, így nem tudom a dioptriáit.

Van kontaktlencsém, a jobb -7.50 , a bal - 6.0 ezekkel jól látok

Nyár végén voltam egy optikában látásvizsgálaton, ott ezt írták fel szemüvegnek : jobb - 7.75, -0.50 cilinder, bal - 6.00. -0.25 cilinder

Január elején optikában szintén : jobb -8.00 és 0.50 cilinder, bal -6.25 és 0.25 cilinder

Január szemorvos : jobb -7.75 és 0.50 cilinder, bal -6.25 nincs cilinder

Elmentem ma megrendelni a szemüveget a szemorvos receptje alapján, de a cilindereket eddig nem figyeltem és most teljesen össze vagyok zavarodva

Miért mér mindenki mást? Kire kellene hallgatnom? Most rossz lesz a szemüveg amit rendeltem? Megváltoztathatom még egyáltalán, ha mondjuk holnap elmegyek még egy helyre?

Volt egyszer egy szemüvegem, ugyanez a szemorvos írta fel, azt hordani sem tudtam soha úgy szédültem benne, az 6.50es volt a balon...

Teljesen össze vagyok zavarodva.

jan. 30. 13:48
 1/1 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem jó, vidd vissza.

Amúgy a cilindert lehet pluszba is minuszba is írni, emiatt a két felső szerintem ugyanaz, csak más előjellel felírva.

jan. 30. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!