Hány különböző színt tudtok megkülönböztetni ezen a képen?
Ajnálott IPS monitoron nézni, és natív színbeállítással/profillal. Férfiként többnyire férfiak válasza érdekel, mert tudtommal a mi színlátásunk átlagban gyengébb, mint a nőké. Viszont mindkét nem válasza érdekel, mert pl. az én családomban több különböző színt tudok megkülönböztetni az ilyen netes tesztekben, vagyis se húgom se anyám nem volt képes soha 100% -ban megcsinálni ezeket a netes teszteket, megjegyzem gépen, ugyanazon a monitoron, ugyanabból a látószögből, tehát itt az nem lehet kifogás, hogy ők telón vagy saját gépen nézték volna.
#11 -es:
Mert hogy ennyi a hivatalos max színsáv. :) És ennyit számolhatsz össze, ha nem veszed figyelembe a tömörítési hibákat, amik rengeteg keskeny sávból is simán generálnak 2 külön színárnyalatot minimum. Viszont nálam a citromsárgánál nagyon rikít a dupla szélességűnek a jobb oldali része, ami sokkal keskenyebb a valódi kicsi sávoknál is. Hogy ennek mi az oka nem tudom, de pl. húgom évekkel ezelőtt egy hasonló színpalletáss tesztnél, ami részletesebb és pontosabb volt, egy az egyben elcseszte a citromsárga különböző árnyalatait, egyrészt kevesebb külön árnyalatot látott belőle, csak a sötétebbeket, és a világosabb szinteket meg fehérnek látta. Kezdem azt hinni, hogy színvak lehet, édesanyámmal együtt, aki szintén rengeteget hibázott hozzám képest. Apámmal nem is teszteltem már ezek után.
Hűű mit találtam gyerekek! :D
Ez azért engem is megizzasztott. Nem fogok hazudni, de mindet eltaláltam. :O Igaz, kellett időzni egyik-másiknál, volt, ahol távcsövet formáltam a kezemből, és azon keresztül néztem a lényeget, hogy ne zavarjon a weblap fehér világítása (nem is értem miért nem fekete alapra tették a teszteket), volt, hogy felváltva nézegettem bal és jobb szemmel is külön külön, volt, hogy forgattam a fejem, volt, hogy ráztam kicsit ide-oda, hogy elimináljam a szemkáprázást és a "beégést" (nem tudok rá szebb kifejezést), de végül sikerült! Olvassátok el a leírást is, majd lentebb lesz a teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!