Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hány különböző színt tudtok...

Hány különböző színt tudtok megkülönböztetni ezen a képen?

Figyelt kérdés

[link]

Ajnálott IPS monitoron nézni, és natív színbeállítással/profillal. Férfiként többnyire férfiak válasza érdekel, mert tudtommal a mi színlátásunk átlagban gyengébb, mint a nőké. Viszont mindkét nem válasza érdekel, mert pl. az én családomban több különböző színt tudok megkülönböztetni az ilyen netes tesztekben, vagyis se húgom se anyám nem volt képes soha 100% -ban megcsinálni ezeket a netes teszteket, megjegyzem gépen, ugyanazon a monitoron, ugyanabból a látószögből, tehát itt az nem lehet kifogás, hogy ők telón vagy saját gépen nézték volna.

2022. ápr. 8. 22:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én 38-at számoltam (telefonon), bár biztos több.
2022. ápr. 8. 22:15
 2/14 anonim ***** válasza:
42 (f)
2022. ápr. 8. 22:15
 3/14 anonim ***** válasza:
45, és nő vagyok.
2022. ápr. 8. 22:22
 4/14 anonim ***** válasza:
45
 5/14 anonim ***** válasza:
49 szín , ( f ) . Ja , és festő
 6/14 A kérdező kommentje:

Én 40 -et tartok számon, de ha nagyon akarnék, tudnék többet is a dupla sávosokból, amikkel viszont van két probléma is. Méghozzá az, hogy optikai csalódás miatt láthatod világosabból sötétebbe vagy fordítva az átmenetet, valamint a jpg tömörítés is ad rengeteg szemetet a képhez, vagyis több színt.

Ez már a teljes képernyős kép, ehhez tartozik egy szöveg is, ami szerint hivatalosan max 39 különböző sáv van a képen:

[link]

Szóval ebből tudom, hogy a citromsárgának is hivatalosan az egyik sávja dupla széles, de én ott nagyon erőteljesen látok egy 3. sárga árnyalatot is, ami szerintem az igazi erőteljes sárga, ami viszont szintén a jpg tömörítésből fakad.

Viszont egyezek a #2 -es a válaszolóval is, mert ahol dupla sávok vannak, ott nekem is úgy tűnt elsőre, hogy két különböző színt látok, és Photoshopban vettem mintát a sáv mindkét oldalából, majd szolídan festettem vele, úgy, hogy egymást fedjék, és valóban ha nagyon reaxáltan figyeltem, akkor egy élesebb átmenet is megjelenik a két szín között, ha pedig a szintekkel/kontraszttal játszom, akkor egyértelműen kiderül, hogy valóban két külön szín, de ehhez már az kell, hogy lekpacsoljam a villanyt is, és nagyon türelmesen nézni, hogy kitűnjön a különbség.

A lényeg, hogy a teszt azt kamuzza, hogy aki 33-39 közötti színt lát, annak tetrakróm látása van. :D

2022. ápr. 8. 22:30
 7/14 A kérdező kommentje:
#5 -ös: Na ez nekem gyanús, szerintem valahogy reprodukálni kellene ezt a képet, de png minőségben, ahol nincs egyetlen kompressziós hiba sem. Gyanús nekem ez a sok szín. Esetleg tudsz valami jó online tesztet, ami nem egy jpg képet ad, hanem valóban lehet színeket rakosgatni egymás mellé, vagy bármi hasonló, de ne tömörítési hibából kelljen leszűrni, hogy akkor ott most vanank plusz szinek, vagy nem kell beleszámolni.
2022. ápr. 8. 22:35
 8/14 A kérdező kommentje:
Amúgy meg egy belépőszintű IPS gamer monitorról nézem ezt, aminek van elég látványos háttérvilágítás vérzése, főleg a sarkokon, pontosan egy HP x24ih -ről.
2022. ápr. 8. 22:38
 9/14 anonim ***** válasza:
48%
A válaszokat nézve elnézhettem, de 52😂😂😂
2022. ápr. 8. 22:42
 10/14 A kérdező kommentje:

Találtam egy normálisabb tesztet:

[link]

Akkor tökéletes a látásod, ha 0 pontod lesz a végén, ugyanis akkor egyetlen színt sem tévesztesz kicsit sem. Nekem 0 pont lett végül.

2022. ápr. 8. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!