Hány különböző színt tudtok megkülönböztetni ezen a képen?
Ajnálott IPS monitoron nézni, és natív színbeállítással/profillal. Férfiként többnyire férfiak válasza érdekel, mert tudtommal a mi színlátásunk átlagban gyengébb, mint a nőké. Viszont mindkét nem válasza érdekel, mert pl. az én családomban több különböző színt tudok megkülönböztetni az ilyen netes tesztekben, vagyis se húgom se anyám nem volt képes soha 100% -ban megcsinálni ezeket a netes teszteket, megjegyzem gépen, ugyanazon a monitoron, ugyanabból a látószögből, tehát itt az nem lehet kifogás, hogy ők telón vagy saját gépen nézték volna.
Én 40 -et tartok számon, de ha nagyon akarnék, tudnék többet is a dupla sávosokból, amikkel viszont van két probléma is. Méghozzá az, hogy optikai csalódás miatt láthatod világosabból sötétebbe vagy fordítva az átmenetet, valamint a jpg tömörítés is ad rengeteg szemetet a képhez, vagyis több színt.
Ez már a teljes képernyős kép, ehhez tartozik egy szöveg is, ami szerint hivatalosan max 39 különböző sáv van a képen:
Szóval ebből tudom, hogy a citromsárgának is hivatalosan az egyik sávja dupla széles, de én ott nagyon erőteljesen látok egy 3. sárga árnyalatot is, ami szerintem az igazi erőteljes sárga, ami viszont szintén a jpg tömörítésből fakad.
Viszont egyezek a #2 -es a válaszolóval is, mert ahol dupla sávok vannak, ott nekem is úgy tűnt elsőre, hogy két különböző színt látok, és Photoshopban vettem mintát a sáv mindkét oldalából, majd szolídan festettem vele, úgy, hogy egymást fedjék, és valóban ha nagyon reaxáltan figyeltem, akkor egy élesebb átmenet is megjelenik a két szín között, ha pedig a szintekkel/kontraszttal játszom, akkor egyértelműen kiderül, hogy valóban két külön szín, de ehhez már az kell, hogy lekpacsoljam a villanyt is, és nagyon türelmesen nézni, hogy kitűnjön a különbség.
A lényeg, hogy a teszt azt kamuzza, hogy aki 33-39 közötti színt lát, annak tetrakróm látása van. :D
Találtam egy normálisabb tesztet:
Akkor tökéletes a látásod, ha 0 pontod lesz a végén, ugyanis akkor egyetlen színt sem tévesztesz kicsit sem. Nekem 0 pont lett végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!