Az alábbi Igerészben miért van megkülönböztetve Mihály és Jézus ez így elolvasva, tanulmányozva nekem úgy tűnik két különböző személyről van szó kinek mit mond ez az Ige?
Jel 12:7-11
7 Az égben pedig háború tört ki: Mihály és angyalai harcot indítottak a tengeri kígyó ellen. A tengeri kígyó és angyalai is harcoltak,
8 de nem tudtak erőt venni, és nem is volt többé hely számukra az égben:
9 ledobták a nagy tengeri kígyót, az ősi kígyót, akit Rágalmazónak és Sátánnak neveznek, az egész lakott világ eltévelyítőjét, ledobták a földre angyalaival együtt.
10 Ekkor egy erős hangot hallottam a mennyben: – Most valósult meg a mi Istenünk szabadítása, ereje, uralma és Messiásának hatalma, mert ledobták testvéreink vádlóját, aki vádolta őket Istenünk előtt éjjel-nappal.
11 De ők legyőzték azt a bárány vére és tanúságtételük szavai által, és nem kímélték életüket mindhalálig
Van olyan vallas, ahol azt gondolják Mihály és Jézus ugyanaz a személy?
Nekem ez új.
Vagy lehet nem értem a kérdésed, ha nem így érted.
Mihály egy angyal, aki Istent szolgálja. Isten oldalán sokkal erősebb angyalok vannak, mint a sátán, ebből is látszik jelentéktelensége Istenhez képest.
A Jelenések könyvében írnak róluk, és következtetni lehet méretükre, amikor azt írják, hogy egyik lábukkal egy kontinensen, a másikkal a tengerben állnak. Ez képletes, de a méretükre utal. És ilyen angyalok csak a harsonákat fújják meg.
Jézus második eljövetelekor Jézuson kívül ezeket a szent angyalokat is megpillanthatjuk oldalán. Isten akkor ítéletet mond nem csak az emberek fölött, hanem a sátán és angyalai fölött is.
²# Az adventista és a jehovista egyház is azt tanítja, hogy Mihály azonos Jézussal.
Mindenki másnak világos, hogy két külön személy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!