Munkahelyi balesetnél, ha a munkavédelmis azt állapítja meg, hogy az én hibámból történt a baleset, és én vagyok a sérült, akkor is járnak- e a 100% táppénz. Vagy mondhatja a munkáltató, hogy nem fizet?
Igen, mondhatja, de azért függ ez attól, hogy milyen mértékben a Te hibád.
Nem mindegy pl, hogy azért estél le a lépcsőről mert nem volt rajtad megfelelő munkavédelmi cipő vagy azért mert be voltál rúgva.
Mi történt?
Munkavédelmi szakemberként így ebben a formában erre a kérdésre lehetetlen válaszolni.
Munkavédelmi felügyelő vagy munkavédelmi szakember mondta?
Mondtad hogy tény megállapítás történt.
Munkabalesetté, üzembalesetté, mindkettővé vagy egyikké sem nyilvánították a balesetet?
Ez a legfontosabb, mert ettől függ a táppénz.
Hát elég érdekes esetekre mondják azt, hogy munkahelyi baleset és a delikvens nem hibás, tehát 100%.
Pl valaki csak úgy natúr elesik a folyosón. Hát mégis ki a hibás, ha nem ő? Talán mindenki más is elesik ott? És mi köze ennek közvetlenül a munkához? Otthon is járkál a folyosón, mi ebben a speciális.
Lassan ott tartunk, hogy már azzal is sikerrel indulhat valaki, ha azt mondja, a munkahelyén lett náthás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!