Két munkahelyem is elhallgatták a munkahelyi balesetről szóló törvényt. Miért éri meg ez a cégnek?
ad1: ha olvastad volna a munkatörvény könyvet, akkor tudnád, hogy a munkáltatónak kötelessége az alkalmazottjaival tudatni, mi is az a munkahelyi baleset és mi az üzemi baleset.
Valószínű meg akarták úszni a dolgot és egyenlőre sikerült is neki, hiszen nem született róla jegyzőkönyv.
ad2: nem az a lényeg, hogy ki hibázott, bár ezt nagyon szeretik a magyarok hangoztatni, hanem a törvény a lényeg, amiben azt emelik ki, hogy a lényeg, hogy a dolgozó megsérült és ennek egészségügyi vonzata van. Ha a dolgozó hibázott (becsúszott a keze a fűrész alá és az vágta le), akkor is a munkáltató fogja állni az egészségügyi ellátását. De gondolom te is inkább az asztal túl oldaláról gondolkodol, hogy a dolgozó nyugodtan dögöljön meg, ha tévedett. Ez megmagyarázza, miért gondolkodnak más munkáltatók is így.
"Ha a dolgozó hibázott (becsúszott a keze a fűrész alá és az vágta le), akkor is a munkáltató fogja állni az egészségügyi ellátását. De gondolom te is inkább az asztal túl oldaláról gondolkodol, hogy a dolgozó nyugodtan dögöljön meg, ha tévedett. Ez megmagyarázza, miért gondolkodnak más munkáltatók is így."
2-es vagyok és ürülök, hogy ilyen "jó a fantáziád", hogy olyan dolgokat is kitalálsz, ami nem is igaz. Csak azt nem tudom, hogy Te most kérdezni jöttél vagy kötözködni? :-)
Nem, nem az íróasztal túloldalán vagyok (mellélőttél) hanem egy olyan dolgozó, akit munkahelyi baleset ért és nekem nem is kellett beperelni a céget, ugyanis én hajlandó voltam belátni a hibámat és magamtól is tudtam, hogy szabálytalan voltam - így inkább kussoltam :-) Pedig később még a kezemet is meg kellett műteni...
Kedves #4! Kérlek szépen, a szöget köpd ki, amit lenyeltél, és olvassad el az alábbi cikket. Különös tekintettel a "Munkavégzéssel összefüggő balesetek" bekezdést ajánlom! Aztán ha nem sikerült értelmezni, akad itt, aki segíteni fog.
Az, hogy te rendbontásból csináltál magadnak kárt és inkább kussoltál nem ugyan az, mint amikor a munkakörülmények adottak és sérülés éri a dolgozót és erről a munkáltató inkább hallgat.
Hát, úgy látszik Veled nem lehet normálisan kommunikálni - csak személyeskedni és vádaskodni tudsz.
Én általánosságban leírtam valamit, (hogy a munkahely megpróbálja majd bebizonyítani, hogy a dolgozó a hibás) - erre Te elkezdtél személyeskedni (biztosan az íróasztal túloldalán ülök és ezért olyan az ország, stb. - merőben fals következtetéseket levonva).
Nem kellett volna felvennem a kesztyűt, mert mindössze azt próbáltam elmagyarázni, hogy van olyan is, hogy a dolgozó a hibás - NEM RÁD MONDTAM!
Erre Te tovább sértegetsz: "ha nem sikerült értelmezni...", stb.
A továbbiakban dühöngj nyugodtan - de valaki másnak, mert én egy perccel nem szánok többet Rád :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!