Üzemi baleset esetén miért csak a munkáltató által kiadott nyilatkozat leadása után jár a 100% táppénz?
kell a határozat mindenképpen, amiben a tb-kifizető hely (ebben az esetben a munkahely az nyilván) elismeri a baleset üzemiségét. Kell, mert enélkül bmire rá lehetne fogni, hogy munkabaleset.
azonban ilyenkor VISSZAMENŐLEG is meg kell kapja a tp-különbözetet párod, egészen a keresőképtelenség első napjáig. a kifizetés időpontja nagban fügattól, hogy a munkahelyen mikor történik a bérszámfejtés.
szóval ha, nem kapja meg a különbözetet, joggal mentek be a munkáltatóhoz, hogy nézzék át, mert nem jó a kifizetés.
ha vmi miatt mégsem fizetnék ki (ami meglepő lenne, mert hogy törvényellenes), akkor kárigényként érvényesíthetitek a követeléseteket a munkáltató felé (ugyanúgy, mint a gyógyszerköltségeket, kezelések költségét stb)
*nagyban függ attól*
és egyéb elírások.
tudok ám helyesen írni, csak a klaviatúrám nem gondolja sokszor ezt rólam :)
Nekünk azt mondta a háziorvos asszisztense, hogy onnan jár a 100%, hogy ezt az elismerő nyilatkozatot is leadtuk, addig csak 60% lesz kifizetve. Olvastam az OEP-s honlapot, az volt az első, amit megnéztem már hetekkel ezelőtt, de ott se írja konkrétan, hogy visszamenőleg járna :(
Nem a munkáltató fizeti, hanem a Tb, nem? Mert attól is fél a párom, hogy ha nagyon ugrál még kirúgják...most még egyelőre úgy áll a dolog, hogy visszamehet...úgyhogy az összetűzést azt kerülnie kell.
"Nekünk azt mondta a háziorvos asszisztense, hogy onnan jár a 100%, hogy ezt az elismerő nyilatkozatot is leadtuk, addig csak 60% lesz kifizetve. Olvastam az OEP-s honlapot, az volt az első, amit megnéztem már hetekkel ezelőtt, de ott se írja konkrétan, hogy visszamenőleg járna :(
Nem a munkáltató fizeti, hanem a Tb, nem? Mert attól is fél a párom, hogy ha nagyon ugrál még kirúgják...most még egyelőre úgy áll a dolog, hogy visszamehet...úgyhogy az összetűzést azt kerülnie kell."
nem onnantól jár, de korábban nem lehet kifizetni. vagyis a határozat megszületése után tudnak csak baleseti ráppénzre venni, de ilyenkor visszamenőleg is át kell írnia a háziorvosnak.
szóval valóban, addig a dátumig csak a 60%-ot fizetik, viszont majd a következő bérszámfejtéskor a különbözetet is számfejteni kell.
a munkáltató a kárigényt fizeti, ha van. de ha vmi miatt nem számfejtik a bérkülönbözetet (ami számomra teljesen érthetetlen lenne, munkáltató munkaügyisét kellene erről megkérdezni, hogy miért nem kapta még meg és mikor számíthat rá), akkor nyilván van.
a baleseti tpáánzt az oep fizeti, persze... de ő sem nagy örömmel, szóval amint lehetősége nyílik rá, bizony vizsgálni fogják a balesetet, és behajtják a munkáltatón a lóvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!